• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 300 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Aziatische spareribs

Lekker low and slow op de BBQ!

In de zomer lekker low and slow genieten van je barbecue met vrienden en deze Aziatische spareribs bereiden onder het genot van een lekker biertje. In dit recept maak je de dry rub en de lak saus zelf. Op deze manier kun je namelijk zelf de smaak bepalen van de spareribs. Wij hebben dit keer gekozen voor onze iberico spareribs maar neem gerust een kijkje in onze categorie spareribs. Spareribs bestellen doe je namelijk makkelijk online bij ons!

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten spareribs

  • 2 iberico spareribs
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • sesamzaadjes
  • 2 stengels bosui
  • gebakken uitjes

Ingrediënten lak saus

  • 125 ml honing
  • 125 ml bruine basterdsuiker
  • 80 ml balsamico azijn
  • 80 ml sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel sambal

Het bereiden deze Aziatische spareribs is helemaal niet moeilijk gezien alles indirect wordt bereid op de barbecue. Je hoeft alleen voor een constante temperatuur te zorgen over de gehele bereiding. Veel mensen gebruiken nog de 3-2-1 methode maar dat is wat ons betreft veel te lang. Wij houden namelijk van een lekkere bite en bereiden daardoor spareribs meestal in 5 uur. Het is belangrijk om te kijken hoever het vlees is tijdens de bereiding want daar gaat het om.

Wanneer je opzoek bent naar een andere variant dan kunnen wij dit recept met een zelfgemaakt spareribs BBQ marinade aanbevelen.

Voorbereiding

  1. Haal een dag voor de bereiding of twee dagen de spareribs uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Neem ten eerste een kom en voeg hierin alle kruiden van de dry-rub en meng deze door elkaar.
  3. Haal de spareribs uit de koeling en verwijder de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier en verwijder het vlies aan de achterzijde. Dit kun je het beste doen door met een mes onder het vlies te steken en dan het mes omhoog wippen. Het vlies laat dan los en kun je in zijn geheel eraf trekken.
  4. Kruid het vlees met de dry-rub aan beide zijden en dek af met vershoudfolie en plaats terug in de koeling voor minimaal 2 uur.
  5. Plaats een pan op het fornuis en voeg alle ingrediënten toe om de lak saus te maken.
  6. Pers de knoflook boven de pan en rasp ongeveer één theelepel gember. Roer alles goed door elkaar en breng de saus langzaam aan de kook.
  7. Nu is het tijd om de saus in te dikken. Dit duurt ongeveer 20 minuten door de saus langzaam te laten koken. Bij de juiste dikte kun je de saus langzaam laten afkoelen.

Bereiding Aziatische spareribs

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats twee plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Voeg rookhout chuncks toe voor een lekkere rooksmaak.
  2. Regel de kamado naar een temperatuur van 120 graden en zorg voor een schoonrooster.
  3. Plaats het vlees op het rooster en sluit de deksel voor 2,5 uur.
  4. Na 2,5 uur haal je de spareribs van de barbecue en pak je ze in met butcherpaper of aluminiumfolie met een beetje cola.
  5. Leg de pakketjes terug op het rooster en controleer de temperatuur van de barbecue. Sluit vervolgens de barbecue en wacht ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  6. Pak na deze tijd de spareribs uit en let op gezien er sap zit in de verpakking en deze is heet. Ik kip er altijd een hoekje vanaf en schenk het sap in een kap en pak ze dan pas uit.
  7. Leg het vlees terug op het rooster en wrijf iedere 15 minuten in met de lak saus tot de spareribs naar wens zijn.
  8. Snijd de bosui in ringen en strooi deze vervolgens over de spareribs met de gebakken uitjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!