• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Rubs & Sauzen
kruidenboter maken

Maak het jezelf makkelijk!

Zelf kruidenboter maken is wat nog wel eens vergeten wordt door veel mensen. Het is namelijk super eenvoudig en veel lekkerder natuurlijk dan gekochte kruidenboter. Er zijn heel veel verschillende kruidenboters, zoals knoflookboter,  citroenboter en nog veel meer varianten. Wij hebben er eentje gemaakte met verse kruiden.

4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram ongezoeten roomboter
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • zout

Kruidenboter recept

Iedereen kent het wel, zelf kruidenboter maken en voordat je het weet is het alweer op. Bij een gezellige barbecue hoort natuurlijk naast al het BBQ vlees kruidenboter met stokbrood.

Wij hebben er eentje gemaakt met verse kruiden en de smaak vrij basis gehouden. Je kan natuurlijk ook nog specerijen toevoegen zoals bijvoorbeeld paprika poeder en chili poeder. Dit geeft de boter een verrassende smaak. Wil je de boter iets frisser maken dan kun je naast de rasp van de citroen ook een beetje citroensap toevoegen. Ik zou zeggen experimenteer met de smaken en maak zelf de perfecte boter.

Kruidenboter en vlees

Het is natuurlijk super lekker om kruidenboter te smeren op vers stokbrood. Maar wij gebruiken het ook op vlees. Gril een heerlijke steak zoals onze tomahawk steak en leg er tijdens het rusten een schijfje boter op. De boter gaat smelten en geeft het vlees een heerlijke kruidige smaak.

Kruidenboter maken

  1. Haal een aantal uur voor het maken van de kruidenboter de boter uit de koeling zodat deze zacht kan worden.
  2. Snijd de peterselie en de bieslook fijn.
  3. Prak met een vork de boter en voeg de fijn gesneden kruiden toe samen met rasp van een halve citroen en twee geperste teentjes knoflook.
  4. Meng alles goed door elkaar met een vork tot de kruiden zijn gemengd met de boter.
  5. Proef de boter en breng eventueel verder op smaak met wat zout. Meng na het toevoegen van de zout de boter door elkaar tot je de gewenste smaak hebt.
  6. Neem een stuk vershoudfolie en leg hierop de boter en rol op tot een worst.
  7. Leg ten slotte de kruidenboter in de koeling tot gebruik. Ga je de boter gebruiken om te smeren dan kun je deze het beste een half uur van te voren uit de koeling halen en in plakjes snijden.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(4)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!