• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 5 minuten
Aantal porties
Keuken Rubs & Sauzen
pikante bbq rub

Zelf een lekkere dry-rub maken!

Hou je van pittig eten dan is deze pikante BBQ rub iets voor jou. Hij is niet te pittig maar je kunt hem natuurlijk altijd wat extra vlam geven met extra cayennepeper. Ik gebruik deze dry rub zelf het meeste bij gevogelte zoals bijvoorbeeld kippenvleugels maar hij is ook super op bijvoorbeeld drumsticks of voor je spareribs. Met wat olijfolie en deze BBQ rub heb je ook een heerlijke marinade om het vlees te marineren. Wrijf het vlees dan in en leg het minimaal 2 uur in de koeling.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 125 gram pittige paprikapoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 125 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

Bereiding BBQ rub

  1. Meng alle kruiden door elkaar. Voor deze pikante BBQ rub.
  2. Doe de dry-rub in een potje of in een plastic zakje.
  3. Deze dry-rub is niet alleen te gebruiken voor kip maar ook zeker voor varkens- en rundervlees.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?