• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
voorgegaarde spareribs bbq

Maak het jezelf makkelijk!

Voorgegaarde spareribs van de BBQ zijn ideaal als je geen zin hebt om uren te barbecueën. De spareribs zijn reeds voorgegaard sous-vide voor uren in een kruidenmix. Je hoeft de spareribs alleen nog op te warmen op de BBQ.

Ingrediënten 4 personen

  • 2 voorgegaarde spareribs
  • barbecuesaus

Spareribs opwarmen op de BBQ

In dit recept gaan we je uitleggen hoe je voorgegaarde spareribs opwarmt op de BBQ. Net als met alles zijn er diverse manieren. In de beschrijving leggen we uit hoe wij de spareribs opwarmen op de BBQ. Wij doen dit langzaam en het liefste op 120 graden voor ongeveer een uur.

Je kan echter ook de BBQ spareribs snel opwarmen op de BBQ. Dit doe je door de temperatuur van de BBQ naar 180 graden te regelen en te zorgen dat je twee zones hebt voor direct en indirect. Wrijf de spareribs in met de laksaus en gril ze dan eerst even indirect en daarna direct boven de kolen. Dit doe je tot de spareribs warm genoeg zijn.

Spareribs opwarmen kan op iedere BBQ en je hebt niet direct een deksel nog of een kamado. Met een deksel kun je de spareribs ook langzaam opwarmen wat lastiger is met een BBQ zonder deksel. Zorg er dan voor dat je niet te veel hitte hebt onder de spareribs. Het zou zonde zijn als ze verbranden.

Naast voorgegaarde kun je bij ons natuurlijk ook verse spareribs bestellen. Wij hebben diverse soorten van dik bevleesde tot St. Louis style spareribs. Op onze recepten pagina vind je ook een uitgebreide collectie aan BBQ recepten speciaal voor spareribs.

Marineren

Wij hebben de voorgegaarde ribben sous-vide gegaard met ene heerlijke kruidenmix. Hierdoor hoef je ze alleen nog te voorzien van een heerlijke spareribs BBQ marinade. Deze kun je zelf bereiden of kant en klaar kopen.

Bereiding voorgegaarde spareribs BBQ

  1. Haal de spareribs een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking ongeveer een half uur voor de bereiding van de spareribs.
  3. Maak je barbecue aan en regel de temperatuur naar tussen de 120 en 15 graden. De temperatuur is afhankelijk van hoe snel je ze wilt opwarmen. Zorg ervoor dat je barbecue klaar is om indirect te barbecueën.
  4. Leg de spareribs op het rooster en wrijf met een bakkwast de spareribs in met een lekkere barbecuesaus.
  5. Sluit de deksel en voorzie de spareribs na 15 minuten nogmaals van de barbecuesaus. Herhaal dit tot de spareribs warm zijn.
  6. Afhankelijk van de temperatuur ben je tussen de 30 en 60 minuten bezig om de spareribs op te warmen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!