• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Kerstrecepten
carpaccio bonbon

Een feestelijk voorgerecht!

Een carpaccio bonbon is een ideaal voorgerecht om te serveren tijdens de feestdagen of wanneer je gasten op het eten krijgt. Het is lekker makkelijk en de smaken zijn waanzinnig.

Ingrediënten 8 personen

  • 5 x 80 gram carpaccio
  • 100 gram rucola
  • truffelmayonaise
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je een carpaccio bonbon?

Het maken is heel eenvoudig. Je maakt een mengsel met diverse ingrediënten en vult hiermee de carpaccio. Daarna vouw je het vlees over de vulling en je hebt een bonbon. Je kunt de bonbon serveren op een amuselepel of zoals wij hebben gedaan op een klein bordje met garnering ernaast. Het ziet er dan net iets meer compleet uit dan alleen een amuselepel.

Welke vulling is lekker

Er zijn diverse soorten vullingen die je kunt gebruiken. De meest bekende is denk ik wel een carpaccio bonbon met truffelmayonaise zoals in dit recept. Tegenwoordig zie je ook steeds meer de carpaccio bonbon met roomkaas of mascarpone. Je gebruikt dan een roomkaas zoals boursin. Wanneer je deze wilt maken met mascarpone wordt de mascarpone gemengd met een tapenada zoals eentje met truffel.

Van carpaccio kun je ook een mooie gevulde bonbon maken die voor een leuke verrassing zorgt. Je kunt variëren met de vulling maar vaak is deze bijna identiek aan de klassieke carpaccio.

Wil je carpaccio kopen om dit recepten te maken? Voeg dan het product eenvoudig toe aan je winkelwagen!

Carpaccio bonbon maken

  1. Zet daarna een pan op het vuur met een beetje olijfolie en rooster de pijnboompitten. Schep de pijnboompitten uit de pan als ze mooi verkleurd zijn en laat afkoelen.
  2. Snijd de rucola grof.
  3. Neem een kom en leg hierin de rucola met twee eetlepels van de truffelmayonaise.
  4. Rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en strooi er pijnboompitten over. Roer alles goed door elkaar met een lepel.
  5. Neem een snijplank en leg hierop de carpaccio. Je hebt ongeveer 5 a 6 plakken nodig per bonbon.
  6. Leg een volle eetlepel van het mengsel in het midden van de carpaccio en maak het af met een zongedroogde tomtaat.
  7. Vouw de carpaccio over het mengsel zodat je een bonbon krijgt.
  8. Neem een bord en maak deze mooi op met een aantal blaadjes rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en een beetje truffelmayonaise. Je kunt de bonbon ook serveren op een amuselepel.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!