• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
lamsrack oven

Een perfecte combinatie!

Een geweldige combinatie met lamsrack uit de oven met risotto en gremolata. De smaken komen echt samen in dit gerecht wat zorgt voor een heerlijke maaltijd. Geniet samen met vrienden en of familie van dit gerecht en serveer er een mooie rode wijn bij.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

Ingredienten lamsrack met gremolata

  • 800 gram lamsrack
  • verse platte peterselie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepel olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten risotto

  • 600 gram risotto rijst
  • 1,5 liter groenten bouillon
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 500 gram paddenstoelen
  • 100 gram bevroren erwten
  • 2 sjalotjes
  • 1 citroen
  • verse tijm
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Genieten van lamsvlees

Lamsvlees is een ware delicatesse die de zintuigen prikkelt met zijn sappige en malse textuur, rijke smaak en karakteristieke aroma. Lamsrack is afkomstig van de ribben van het lam en staat bekend om zijn verfijnde, mager vlees dat zich uitstekend leent voor een geweldige smaakervaring.

Toch is niet iedereen fan van lamsvlees wat volgens ons zonde is. Dit komt vooral door de leeftijd van het lamsvlees. Bij Inamood gaan we alleen voor kwaliteit met lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Wil je lamsvlees kopen om dit heerlijke recept te bereiden? Kijk dan eens in onze categorie lamsvlees.

Risotto bereiden

Risotto bereiden is niet moeilijk maar kost tijd. Dit komt omdat je steeds in de pan moet blijven roeren en beetje voor beetje het vocht toevoegt. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de risotto rijst gaar is. Proef altijd of je een korrel proeft in de rijst. Dit wil namelijk zeggen dat deze nog niet gaar is.

Het voordeel met dit recept is dat je vlees gaart in de oven waardoor je de tijd hebt voor de risotto.

Bereiding risotto

  1. Pel de sjalotjes en snipper fijn.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ongeveer 300 gram in plakken. De rest bak je net voor het serveren om het bord mooi op te maken.
  3. Fruit de sjalotjes aan in een beetje olijfolie en voeg vervolgens de paddenstoelen toe.
  4. Voeg de risotto toe wanneer de paddenstoelen bijna gaar zijn en bak de risotto ongeveer voor 3 minuten mee.
  5. Schenk vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe en roer regelmatig. Dit is een lang proces tot de risotto gaar is. Voeg de erwten toe na ongeveer 1 liter bouillon.
  6. Wanneer de risotto gaar is breng je het geheel op smaak door Parmezaanse kaas toe te voegen, verse tijm, het sap van een citroen, zout en versgemalen peper.

Bereiding lamsrack in de oven

  1. Haal de lamsrack een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking ongeveer een uur voor de bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier. Maak de lamsrack schoon door de zeen te verwijderen en het vlies aan de achterzijde van het vlees.
  3. Breng het vlees op smaak met zout.
  4. Zet een pan op het vuur en smelt een klont roomboter en bak de lamsrack rondom goudbruin.
  5. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  6. Leg de lamsrack in een ovenschaal en plaats in de oven tot een kerntemperatuur van 50 graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal het vlees uit de oven en laat rusten voor ongeveer 10 minuten onder aluminiumfolie.
  7. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de rasp en sap van 1 citroen en de olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  8. Serveer de lamsrack uit de oven met de risotto en de gremolato.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!