Kalfsmuis Vitello
Kalfsmuis Vitello
€29,40
Maak zelf een keuze uit de beschikbare leverdag
BezorgingGratis thuisbezorgd
Bestellingen vanaf €100,-
Topkwaliteit vlees
Uit eigen vleesgroothandel
Vers ingevroren
Smaak & kwaliteitsgarantie
Tijdstip van leveren
Tussen 17 en 22 uur bezorgd
Verdere informatie
Zelf vitello tonnato maken? Met onze speciale selectie kalfsmuizen neem je het beste ingrediënt als uitgangspunt. De kalfsmuizen zijn afkomstig van Nederlandse rosékalveren en daardoor smaakvoller en iets steviger van structuur dan een blanke kalfsmuis. Dankzij de ultieme smaak en hoge kwaliteit leent onze kalfsmuis zich ook goed om medaillons van te snijden.
KALFSMUIS VAN INAMOOD
Voordat we kijken naar een lekker kalfsmuis recept, is het eerst belangrijk om deze vraag te beantwoorden: wat is kalfsmuis? Dit vlees is heerlijk mager en past dus in vrijwel elk menu. Het product is afkomstig uit de stomp van het dier en wordt daarom ook wel kalfsachtermuis genoemd. In het karkas is namelijk nog een kalfsmuis, de kalfsvoormuis, aanwezig. Die wordt uit de schouder van het dier gehaald. Het grote voordeel van kalfsachtermuis is dat het zo heerlijk gelijkmatig is. Dat maakt het kalfsmuis bereiden meteen een stuk eenvoudiger. Verder is dit product fijn van structuur en zeer delicaat van smaak. Een echt populair product voor de vleesliefhebber.
Lekker kalfsmuis recept
Zoek je naar een manier voor kalfsmuis bereiden, dan is er veel mogelijk. Je kunt het vlees braden, maar het is ook mogelijk om het kort te bakken als een biefstukje. Dan is het wel beter om er eerst dunne plakjes van te snijden. Ga je langzaam garen, dan kies je wellicht Vitello Tonnato. Dat is een fantastisch kalfsmuis recept. Dit Italiaanse gerecht wordt traditioneel altijd in room bereidt. Ga je Vitello Tonnato bereiden, dan is kalfsmuis ideaal. In Italië noemen ze dit overigens Magatello. Maar ook dat komt gewoon uit de bil van het kalf. Een andere manier van langzaam bereiden is sous vide.
Kalfsmuis sous vide bereiden
Denk je nog even na over de vraag wat is kalfsmuis, dan ontdek je ook al snel dat je dit vlees op heel veel manieren kunt bereiden. Ook sous vide is een uitstekende optie. Breng in dit geval een ruime bak met water op temperatuur. Zorg voor ongeveer 55 graden. Je legt het vlees hier circa drie uur in, zodat het heel langzaam sous vide kan garen. Serveer het vlees met diverse bijpassende groenten.
Kalfsmuis braden in pan
Het grote voordeel van kalfsmuis is dat je het op zoveel verschillende manieren kunt bereiden. Dit product is te herkennen aan de gelijkmatige vorm, de fijne structuur en de delicate smaak. Kies je voor braden in de pan, ga dan het liefst voor rosé. Een andere langzame manier van bereiding van kalfsmuis is sous vide. Hier kun je nog meer tijd voor uittrekken dan voor kalfsmuis braden in pan. Sous vide kost je een uurtje of 3. Kies in dit geval altijd voor een temperatuur van ongeveer 55 graden.
Kalfsmuis oven
Ook kalfsmuis oven is een uitstekende optie. Wellicht vind je een recept kalfsmuis uit de oven hierbij handig. Zorg voor een kilo kalfsmuis als je kiest voor kalfsmuis oven. Daarnaast heb je mosterd, peper, zout, olijfolie en roomboter nodig. Allereerst droog je het vlees goed. Vervolgens meng je de mosterd met wat kruiden en hiermee smeer je het vlees in. Nu laat je het afgedekt een half uur rusten. Zo kan het op kamertemperatuur komen. Je bruint de olie en de boter en je bakt het vlees. De oven zet je intussen op 80°C. Nu schep je een beetje bakvet over het vlees en dan kan dit met pan en al in de oven. Laat het garen tot een kerntemperatuur van 6o °C. Houd er rekening mee dat dit best een paar uur kan duren. Tenslotte haal je het vlees uit de oven en laat je het in aluminiumfolie nog een half uur rusten. Met dit recept kalfsmuis uit de oven weet je zeker dat je een smaakvol gerecht op tafel zet.
Kalfsmuis bbq
Kalfsmuis bbq past beter bij jou dan kalfsmuis braden in pan? Ook het recept kalfsmuis uit de oven is aan jou niet besteed? Jij gaat het liefst voor kalfsmuis bbq? Het goede nieuws is dan dat dit vlees ook uitstekend te bereiden is op de barbecue.
Kalfsmuis Vitello | Recepten
Productgegevens
Productomschrijving | Kalfsvlees, diepvries |
---|---|
Ingrediënten | 100% kalfsvlees |
Allergenen | Nee |
Voedingswaarde per 100 gram | Energie 439kJ/104kcal, Vetten 1,9g waarvan verzadigde vetzuren 0,6g, Koolhydraten 0g waarvan suikers 0g, Eiwitten 21,8g, Zout 0,15g |
Bewaren | Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na ontdooiing gekoeld bewaren bij max. 7°C en binnen 24 uur consumeren. |
Bereiden | Product door en door verhitten voor gebruik. |
Kies je gewenste gewicht | 500 – 600 gram, 600 – 700 gram, 700 – 800 gram, 800 – 900 gram, 900 – 1000 gram, 1000 – 1100 gram, 1100 – 1200 gram, 1200 – 1300 gram, 1300 – 1400 gram, 1400 – 1500 gram, 1500 – 1600 gram, 1600 – 1700 gram, 1700 – 1800 gram, 1800 – 1900 gram |
Dit vonden anderen van dit product
Je Kalfsmuis Vitello eenvoudig besteld & geleverd
Zorgvuldig verpakt
Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.
Uniek in Nederland
Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.
Innoverende isolatie koelbox
Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maakt het een innoverende isolatie koelbox,