• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 420 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
BBQ short rib

Heerlijk sappig rundvlees van de BBQ!

BBQ short ribs welke barbecue fanaat is daar nu niet gek op. Het lekker lang garen van vlees low and slow op de BBQ. In ons assortiment vind je diverse soorten short ribs. Van wagyu short ribs tot zelfs gegaarde short ribs om het jou makkelijk te maken.

4 personen

  Ingrediënten

  • short ribs
  • BBQ dry-rub
  • cola
  • rookhout

  Gegaarde short ribs bereid je makkelijk in de oven of op de BBQ door ze in te pakken met aluminiumfolie en op een lage temperatuur van rond de 100 graden voor een uur op te warmen.

  Waar je op moet letten tijdens het kopen van short ribs is de hoeveelheid intramusculair vet. Wij bij Inamood verkopen alleen short ribs die voldoende vet bevatten zodat het vlees niet uitdroogt tijdens de bereiding. Tevens is het vlees al getrimd waardoor je niet te veel betaald voor vet aan de bovenzijde van de shortrib. Wil je een echte smaak beleving? Kies dan voor de Wagyu short rib uit America. Deze heeft echt een geweldige smaak.

  Het bereiden van BBQ short ribs is helemaal niet moeilijk wanneer de kwaliteit van het vlees goed is en wanneer je onderstaande stappen volgt. Op deze manier kan het niet mis gaan. Tijdens de bereiding sta je voor een aantal keuzes. Ga je het vlees inpakken of niet en gebruik je aluminiumfolie of butcherpaper. Iedere methode heeft zo zijn voordeel. Kies je voor het inpakken dan wordt de bereidingstijd korter. Het verschil tussen aluminiumfolie en butcherpaper is dat aluminiumfolie niet kan ademen en je het vlees gaar gaat stomen. Sommige willen een echte bark hebben op het vlees en dan kun je het beste kiezen voor butcherpaper. Kies je om het vlees niet in te pakken zoals ik persoonlijk zou doen bij onze wagyu shortrib. Spray het vlees dan regelmatig in wanneer je ziet dat de buitenzijde van het vlees droog is.

  Voorbereiding short ribs

  1. Haal de short ribs twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Aan de onderzijde bij de botten zit het membraam. Je kunt deze verwijderen maar is niet strikt noodzakelijk gezien je na de bereiding de botten verwijderd en er geen vlees zit. Snijd het membraam wel kruiselings in.
  4. Verwijder eventueel teveel aan vet aan de bovenzijde van de short rib of losse stukken. Er mag een laagje vet blijven zitten.
  5. Kruid de short rib me een lekkere dry-rub en dek af met vershoudfolie. Plaats bij voorkeur een dag in de koeling en minimaal 2 uur.

  Bereiding BBQ short ribs

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Regel de kamado naar 100 graden en voeg hierna 3 hout chunks toe gezien we het vlees een lekkere rooksmaak gaan geven.
  2. Plaats op de plate setters een druipbak maar zorg dat deze niet in aanraking komt met de plate setters. Dit zorgt ervoor dat je niet teveel rookontwikkeling krijgt door het vet wat druipt van het vlees.
  3. Plaats de roosters in de BBQ en controleer of er rook uit de topvent komt van de kamado. Laat de schuiven boven en onder iets open en zorg dat de temperatuur in de kamado stabiel blijft.
  4. Plaats het vlees op het rooster van de BBQ, voorzie de shortrib van een kerntemperatuurmeter en sluit de deksel. Stel de kerntemperatuur meter in op 65 graden.
  5. Controleer regelmatig de temperatuur van de BBQ of deze rond de 100 graden blijft en voeg wanneer het roken stopt nieuw rookhout toe.
  6. Bij een temperatuur van rond de 65 graden komt het vlees in de “zone” zoals het wordt genoemd. De kerntemperatuur blijft dan heel lang op een temperatuur van tussen de 65 en 70 graden. Dit heeft te maken dat het vet gaat smelten en het vlees afkoelt aan de buitenzijde. Hierdoor blijft de temperatuur van het vlees lang op een bepaalde temperatuur.
  7. Pak het vlees in met aluminiumfolie of butcherpaper om de duur te verkorten. Het vlees wordt dan gestoomd in het vet. Je kunt eventueel kruidenboter toevoegen of een beetje vocht zoals cola of appelsap. Het inpakken is niet strikt noodzakelijk. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees niet in te pakken. Dit verlengt wel de bereidingsduur van het vlees. Wanneer je hiervoor kiest is het belangrijk om het vlees regelmatig in te spraaien. Wij gebruikten hiervoor cola.
  8. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 95 graden.
  9. Haal ten slotte de short ribs van de BBQ en laat het vlees ongeveer 30 minuten rusten onder aluminiumfolie. Op deze manier komt het vlees tot rust en kunnen de sappen zich verdelen in het vlees.

  Eet smakelijk!

  Wat vond je ervan?
  Recept delen
  Altijd handig!
  Dit vonden anderen van dit recept
  (10)
  Volg onze socials!
  10% korting!