• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gevulde pompoen

Een eenvoudig smaakvol bijgerecht!

Een heerlijk bijgerecht om te serveren bij een goed stuk vlees is wat ons betreft een gevulde pompoen. Wij hebben de pompoen gevuld met een rijst mengsel met groenten en kruiden. Het is een ideaal bijgerecht voor de herfst of winter.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 oranje pompoenen
  • 500 gram basmatirijst
  • 2 bosui
  • 200 gram feta
  • hand vol pecannoten
  • hand vol rozijnen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout en versgemalen peper

Het makkelijke aan de gevulde pompoen is dat je de vulling reeds uren voor de bereiding kan maken. Laat het mengsel daarna afkoelen en vul de pompoen ermee. Daarna hoef je alleen nog de pompoen op de barbecue te plaatsen. Plaats de pompoen op tafel met een lepel erin en serveer samen met een heerlijk stuk vlees zoals onze picanha. Wanneer je het rijst mengsel eruit schept vergeet dan niet om het vruchtvlees mee te nemen.

De pompoen is voldoende voor twee personen. In het recept hebben we echter de hoeveelheid beschreven voor 4 personen met twee pompoenen. Het is maar net hoe groot de pompoen is en hoeveel natuurlijk eet.

Wanneer je opzoek bent naar een heerlijk vegetarisch gerecht dan kunnen wij het recept van de vega burger aanbevolen.

Voorbereiding gevulde pompoen

  1. Maak ten eerste de pompoen schoon door de kop eraf te snijden en de zaden eruit te halen zodat je de pompoen kunt vullen. Bewaar de deksel gezien wij deze op de pompoen plaatsen tijdens de bereiding. Wanneer de pompoen niet stabiel blijft staan snijd je een stukje van de onderkant eraf.
  2. Kook in de tussentijd de rijst gaar.
  3. Snijd vervolgens de feta kaas in blokjes en hak de pecannoten grof.
  4. De bosui maak je schoon en snijd je in ringen.
  5. Meng alle ingrediënten in een kom samen met de rijst en de kruiden. Proef het mengsel en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Laat het mengsel afkoelen voordat je de pompoen vult wanneer je deze pas later op de barbecue plaatst. Anders kun je de pompoen direct vullen met het mengsel.

Bereiding vegetarisch gevulde pompoen

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters en de roosters. We gaan de pompoenen namelijk indirect bereiden op de barbecue. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
  2. Plaats de pompoen op het rooster en sluit de deksel voor ongeveer een uur tot de pompoen van binnen zacht is. Wanneer je een uur aanhoud op de ingestelde temperatuur gaat het altijd goed.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!