• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
beste vega burger

De lekkerste vega burger!

De beste beste vega burger is een gedurfde titel maar hij was dan ook echt super lekker! Wanneer je eens wat anders wilt eten als vlees of een vegetariër op het eten hebt is dit een perfect gerecht. Ideaal voor op de barbecue of om te bakken in een pan.

6 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 Italiaanse bollen
  • 750 gram wortels
  • 400 gram kikkererwten (2 blikjes uitgelekt)
  • 1 grote ui
  • 1 ei
  • 5 eetlepels tahini
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 100 gram paneermeel
  • sla
  • 1 rode ui
  • 2 avocado's
  • chilisaus
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • olijfolie

Tegenwoordig bestaan er super veel vlees vervangers en zelfs vega burgers. Wij hebben deze ook uiteraard in ons assortiment. Je kunt een heerlijke vega burger echter ook goed zelf maken zoals wij hebben gedaan in dit recept.

In het recept hebben wij gekozen voor een Italiaanse bol als burger broodje en hebben burgers gemaakt van ongeveer 200 gram per stuk. Deze passen namelijk qua formaat perfect op het broodje. Je kunt natuurlijk ook een ander broodje kiezen maar pas hierop het gewicht aan. Let bij het vormen van de burger dan op het formaat.

Op het gebied van toppings hebben wij het simpel gehouden met avocado en rode ui met sla. Je kunt hier natuurlijk mee variëren. Wat ons betreft heeft de burger zoveel smaak dat de toppings niet heel spannend hoeven te zijn.

Het is slim om eerst een beetje van de pasta te bakken in een pan. Hierdoor kun je de smaak nog aanpassen van de burger en weet je zeker dat de burger voldoet aan jou verwachtingen. Om de burger iets meer pit te geven kun je bijvoorbeeld sambal toevoegen aan de pasta. Op deze manier maak jij jouw versie van de beste vega burger.

Voorbereiding vegetarische burger

  1. Rasp de wortels in een keukenmachine of met de hand. Verwijder de wortels uit de keukenmachine en zet even apart.
  2. Pel de ui en snijd in vieren.
  3. Voeg 1/3 van de geraspte wortels, kikkererwten, ui, komijn, sambal en het ei met twee eetlepels tahini in de kom van de keukenmachine en mix tot een fijne pasta.
  4. Bak de rest van de geraspte wortels in een beetje olijfolie in een pan tot de wortels gaar zijn.
  5. Laat de wortels even afkoelen en voeg de wortels toe aan de pasta samen met paneermeel, sesamzaadjes en het rasp van één citroen. Meng alles goed door elkaar met de handen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Van het mengsel maak je vervolgens de burgers. Let hierbij op de dikte en het formaat broodje.
  7. Meng in een kom de Griekse yoghurt, twee eetlepels tahini en een beetje citroensap. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper en proef.
  8. Pel de rode ui en snijd in ringen.
  9. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snijd in repen.

Bereiding beste vega burger

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten een gietijzeren bakplaat en een rooster. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 220 graden. Het beste is om de burgers op een bakplaat te bakken op jouw kamado.
  2. Schenk een beetje zonnebloemolie op de bakplaat en bak de burgers voor een aantal minuten aan beide zijden.
  3. Snijd het broodje open en wrijf de binnenzijde in met een beetje olijfolie en grill de broodjes op het rooster boven directe hitte tot het broodje mooi verkleurd is.
  4. Ten slotte ga je de vega burger bouwen door te starten met het insmeren van het onderste broodje met de Griekse yoghurt saus. Leg de burger erop en maak het af met de chilisaus, sla, rode ui
  5. Nu is het tijd om de vega burger te bouwen zoals wij dat noemen. Neem de onderzijde van de Italiaanse bol en smeer deze in met de Griekse yoghurt saus, leg vervolgens de burger erop, chilisaus, sla, rode uien en maak het af met de avocado. Nu kun je de bovenzijde van het broodjes plaatsen en voor mij de beste vega burger serveren aan jouw gasten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!