• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
varkenshaas bakken

Maak het jezelf makkelijk!

Varkenshaas bakken? In dit recept laten we jou zien hoe je eenvoudig varkenshaas kunt bakken met een eenvoudige champignonroomsaus. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel en wordt regelmatig gemaakt tijdens de kerstdagen. Een ideaal klassiek recept waar iedereen van geniet. Serveer het met aardappelpuree of met witte rijst en je hebt een eenvoudig gerecht waar je niet de hele dag voor in de keuken hoeft te staan.

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram varkenshaas
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 ml paddenstoelenfond
  • 125 ml kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • geklaarde boter
  • peterselie

Varkenshaas bereiden met champignonroomsaus

Het bakken van varkenshaas is helemaal niet moeilijk en in combinatie met een zelfgemaakte champignonroomsaus heb je een echte klassieker voor de feestdagen. Wij gebruikten in dit recept kastanjechampignons maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een wilde paddenstoelenmix.

Serveer bij het varkenshaas recept bijvoorbeeld aardappelpuree, aardappelkroketjes of witte rijst. Maak dan wel twee keer zoveel champignonroomsaus. Dit omdat de verhouding in dit recept meer is om de saus te serveren over het vlees.

 

Varkenshaas bakken

  1. Haal ten eerste de varkenshaas uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Breng de varkenshaas op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Maak in de tussentijd de kastanjechampignons schoon en snijd in plakken.
  4. Zet een pan op hoog vuur en smelt een klont geklaarde boter. Deze kan tegen hoge hit en verbrand niet.
  5. Bak de varkenshaas rondom bruin tot een kerntemperatuur van rond de 56 graden tot maximaal 60 graden.
  6. Haal het vlees uit de pan en laat voor ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. De kerntemperatuur zal hierdoor stijgen naar de 60 graden.
  7. Laat de pan op het vuur staan en bak in het vet de champignons.
  8. Schenk de bouillon erbij en breng deze aan de kook en laat voor ongeveer 4 minuten koken.
  9. Schenk als laatste de kookroom toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Kook de saus nu in tot de gewenste dikte. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  10. Snijd de varkenshaas in plakken en serveer samen met de zelfgemaakte champignonroomsaus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!