• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Kerstrecepten
kippenragout recept

Een klassiek voorgerecht!

Wil je zelf kippenragout maken? Ons kippenragout recept is super eenvoudig om zelf te maken. Serveer als voorgerecht met een pasteibakje! Je kunt het pasteibakje natuurlijk ook zelf maken met bladerdeeg.

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • bloem
  • bakboter
  • 250 gram champignons
  • kerriepoeder
  • ketjap
  • sambal
  • zout en versgemalen peper
  • 4 pasteibakjes

Kippenragout recept

Een eenvoudig gerecht met super veel smaak. Wij hebben met deze klassieker een voorgerecht gemaakt wat veel wordt bereid voor de feestdagen. Het is echter ook een ideaal recept om te serveren in combinatie met rijst. Je vervangt alleen het pasteibakje door rijst en je hebt een heerlijk hoofdgerecht.

Het maken van de saus is het meeste werk. Overhaast dit niet, gezien je anders klontjes krijgt in de saus of dat de bloem niet gaar is. Dit ga je zeker proeven wat zonde zou zijn.

Voor dit recept kun je eenvoudig kipfilet kopen bij ons. Onze kipfilet is verpakt per stuk en is reeds schoongemaakt.

Bereiding kippenragout

  1. Haal de kipfilet een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Zet een pan water op het vuur met de bouillon blokjes en breng aan de kook.
  3. Leg de kipfilet erin en pocheer de kipfilet gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten afhankelijk van de dikte.
  4. Snijd in de tussen de champignons in plakken.
  5. Haal de kipfilet uit de pan en laat een beetje afkoelen. Pull vervolgens de kipfilet zodat je allemaal reepjes krijgt. De bouillon gebruik je later voor de saus.
  6. Zet een pan op het fornuis en smelt hierin een klont boter (ongeveer 3 eetlepels).
  7. Wanneer de boter is gesmolten zet je het vuur lager en voeg je bloem toe en meng je deze met de boter. Er moet een bal ontstaan van bloem. De hoeveelheid bloem is afhankelijk van de hoeveelheid boter.
  8. Voeg vervolgens beetje bij beetje bouillon toe en blijf roeren zodat je een gladde saus krijgt. Dit is een langzaam proces maar geeft het beste resultaat.
  9. Breng de saus langzaam aan de kook en breng op smaak met kerriepoeder, ketjap, sambal, zout en versgemalen peper.
  10. Voeg ten slotte de champignons toe met de kipfilet en roer alles goed door elkaar.
  11. Breng de saus aan de kook en laat ongeveer 5 minuten rustig koken. Schenk meer bouillon erbij als de saus nog te dik is.
  12. Plaats de pasteibakjes in de oven en serveer direct. Garneer eventueel met verse peterselie.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!