• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding
Aantal porties
Keuken Varkensvlees
spareribs opwarmen

Wij verkopen diverse producten die reeds gegaard zijn zodat je ze alleen nog hoeft op te warmen. Maar hoe warm je onze producten nu eigenlijk op zonder dat ze droog worden. Je wilt namelijk dat na het opwarmen het vlees nog mooi zacht en sappig is. Of je nu spareribs gaat opwarmen in de oven of op de BBQ we leggen het allemaal stap voor stap uit. Deze methode kun je gebruiken voor ieder stuk vlees wat reeds is voorgegaard.

Voorgegaarde spareribs zijn natuurlijk super als je niet 5 tot 6 uur achter de barbecue wilt staan. Onze voorgegaarde spareribs zijn dikbevleesd en reeds voorzien van lekkere kruiden. Je hebt alleen nog jouw favoriete barbecuesaus nodig en aluminiumfolie.

spareribs saus

Spareribs opwarmen in de oven

 1. Haal de spareribs een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat de spareribs ontdooien in de koeling.
 2. Verwarm de oven voor op 120 graden en haal de spareribs uit de koeling net voor gebruik.
 3. Verwijder de verpakking van de spareribs en leg de spareribs op een groot stuk aluminiumfolie.
 4. Schenk een lekkere barbecuesaus over de spareribs en strijk de spareribs hiermee in. Gebruik hier bijvoorbeeld één van onze Grate Goods sauzen voor.
 5. Dek de spareribs af met de aluminiumfolie en zorg dat deze goed dicht zit. Pak de spareribs los van elkaar in en zorg ervoor dat de folie niet scheurt want dan worden de spareribs droog.
 6. Plaats nu de spareribs in de oven voor ongeveer 1 uur. In de aluminiumfolie gaat het stomen zodat het vlees mooi sappig blijft tijdens het opwarmen.
 7. Haal na een uur de spareribs uit de oven en verwijder de aluminiumfolie.
 8. Stel de oven in op de grillstand met een temperatuur rond de 180 graden.
 9. Strijk vervolgens de spareribs in met barbecuesaus en plaats terug in de oven zonder de aluminiumfolie voor ongeveer 5 tot 10 minuten
 10. Snijd de spareribs en serveer direct.

spareribs bbq

Spareribs op de BBQ

 1. Het opwarmen van spareribs op de BBQ wijkt niet veel af ten opzichte van een oven. Maak de barbecue aan en zorg voor indirecte hitte door de plate setters te plaatsen boven de kolen. Hierdoor werkt jouw barbecue als een oven en verbranden de spareribs niet aan de onderzijde.
 2. Regel de barbecue naar 120 graden en leg de spareribs op het rooster.
 3. Haal na een uur de spareribs uit de barbecue en regel de temperatuur naar 200 graden.
 4. Verwijder de aluminiumfolie en strijk de spareribs in met de barbecuesaus. Leg vervolgens de spareribs op het rooster en grill voor ongeveer 10 tot 15 minuten tot de barbecuesaus plakkerig aanvoelt.
 5. Haal de spareribs van het rooster en serveer direct na het aansnijden.

spareribs opwarmen

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!