• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
kippendijen pasta

Een perfecte pasta voor door de week!

Met de huidige barbecues kun je eigenlijk alles bereiden zoals deze heerlijke kippendijen pasta gemaakt in een skillet. Lekker buiten koken wordt namelijk steeds meer gedaan door veel mensen en niet alleen bij zomerse temperaturen. De kippendijen pasta is perfect op smaak en je kunt zoals altijd met een recept variëren. Je kunt de kippendijen altijd vervangen door een ander stuk vlees.

4 personen
  • Kipdijfilet

    Kipdijfilet

    €12,50 p/kg500 gram
    6,25

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kippendijen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 ml passata
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 125 ml crème fraiche
  • verse basilicum
  • 1 theelepel noodmuskaat
  • 1 volle eetlepel paprikapoeder
  • 200 gram spinazie
  • 1 kg pasta
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Het leuke aan dit recept is dat je een complete maaltijd kan bereiden op de BBQ. Je hoeft alleen de pasta binnen te koken maar dat kan zelfs op de BBQ met de juiste spullen. Het is een eenvoudig recept wat heerlijk van smaak is. Je hebt vaak niet veel nodig om iets lekkers te bereiden en pasta is hier een perfect voorbeeld van. Voor dit recept heb je wel een skillet nodig gezien de saus erin wordt gemaakt.

Natuurlijk kun je dit recept ook gewoon op het fornuis bereiden. Je kunt hiervoor gewoon onderstaande stappen volgen. Er zit namelijk niet veel verschil tussen het bereiden in de keuken of op de BBQ. De tomatensaus kun je gebruiken als basis voor iedere pasta. Je kunt de spinazie altijd vervangen door andere groenten die je lekker vindt. De saus kun je ook in de blender stoppen en gebruiken als tomatensaus voor bijvoorbeeld een pizza. Wanneer de saus is afgekoeld kun je de saus zelfs invriezen.

Serveer de pasta samen met Parmezaanse kaas of mozzarella. Dit geeft namelijk net dat beetje extra smaak aan het gerecht. Wanneer je een ander heerlijk recept zoekt met pasta kun je eens kijken in onze pasta categorie. Hier staan alle recepten met pasta.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Kamado Express. De webwinkel van The Fire-station in Kaatsheuvel.

kippendijen kamado

Voorbereiding

  1. Haal de kippendijen een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Op de dag van bereiding haal je de kippendijen uit de verpakking en maak je ze schoon. Wrijf het kippenvlees in met olijfolie en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Je kunt de kippendijen ook kruiden met een rub of andere smaken maar dat is wat mij betreft niet noodzakelijk gezien alle smaken in de saus zitten.
  3. Om het makkelijk te maken op de barbecue kun je de kippendijen rijgen aan een spies. Dit is makkelijker tijdens de bereiding dan wanneer ze los op het rooster liggen.
  4. Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  5. Verwijder de blaadjes basilicum van de stengels en hak fijn.

saus in skillet

Bereidingen kippendijen pasta

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 180 graden.
  2. Bij een temperatuur van 180 graden kunnen de kippendijen op het rooster boven directe hitte. Sluit de deksel en wacht een aantal minuten en draai dan de spiezen om zodat de kippendijen aan beide zijden mooi zijn verkleurd. Verplaats naar het indirecte gedeelte tot een kerntemperatuur van 73 graden.
  3. Wanneer de kippendijen zijn verplaatst naar het indirecte gedeelte van de BBQ kun je de skillet boven het directe deel plaatsen.

kippendijen pasta geserveerd

Bereiding saus

  1. Wanneer de skittel goed heet is schenk je een beetje olie in de skillet en fruit je de uien aan tot ze glazig zijn.
  2. Bak heel even de knoflook mee en voeg dan de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, gepelde tomaten, noodmuskaat, paprikapoeder en de passata toe en breng deze aan de kook.
  4. Kook in de tussentijd de pasta al dente.
  5. Wanneer de saus kookt verplaats je de skillet naar het indirecte gedeelte van de BBQ.
  6. Nu kun je de verse spinazie toevoegen beetje bij beetje. Roer regelmatig tot de spinazie is geslonken.
  7. Ten slotte voeg je de crème fraiche toe aan de saus. Roer tot de crème fraiche helemaal is opgenomen door de saus. Je kunt ervoor kiezen om nu alvast geraspte kaas toe te voegen of je kunt dit doen bij het serveren. Breng vervolgens de pastasaus verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Verwijder de kippendijen van de spiesen en voeg deze toe aan de pastasaus. Sluit de deksel van de BBQ zodat de kippendijen nog even kunnen opwarmen mochten ze zijn afgekoeld.

Serveer de kippendijen pasta direct met bijvoorbeeld geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum en een lekkere witte wijn.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • Spiesenset

    Zes RVS grill spiesen

    7,95
  • Barbecue handschoenen

    Barbecue handschoenen

    2 stuks
    29,95
  • aanmaak wokkels

    Aanmaak wokkels

    24 stuks
    4,45
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?