• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Romige pasta met garnalen en zongedroogde tomaten

Chefkok Inamood, vrijdag 15 juli 2022

Een heerlijk romig pasta gerecht met garnalen is heel makkelijk om te bereiden en staat binnen 30 minuten op tafel. Perfect om door de week te bereiden als je wilt genieten van een makkelijk gerecht. Wij hebben in dit gerecht spaghetti gebruikt maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor tagliatelle, penne of ieder soort pasta wat jou voorkeur heeft.

Het gerecht is gemaakt met onze garnalen 16/20 maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander formaat. Wij hebben diverse soorten visproducten in ons assortiment die ook heerlijk smaken bij dit gerecht.

Tijdens het bereiden van garnalen is het belangrijk dat ze goed droog zijn. Dit omdat anders het vocht tijdens de bereiding ervoor zorgt dat je de garnalen kookt. Hierdoor smaken ze net als rubber en zijn stug waardoor ze niet lekker zijn. Ook tijdens de bereiding is het belangrijk dat je ze niet te lang bakt. Ze moeten net gaar zijn en zeker niet te ver gezien ze dan taai worden. Daarom bak je de garnalen eerst en haal je ze uit de pan zodat ze niet verder garen. Wanneer de saus klaar is voeg je de garnalen toe en serveert direct. Hierdoor zijn ze perfect bereid en smaken heerlijk.

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 gram gepelde garnalen
  • 2 eetlepels boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel bloem
  • 250 ml room
  • 125 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram spinazie
  • verse basilicum
  • zout en versgemalen peper

garnalen 1620

Voorbereiding

  1. Haal de garnalen een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking van de garnalen en dep ze goed droog met keukenpapier en verwijder het darmkanaal. Verwijder deze door met een schaar in de buik te knippen en trek het kanaal eruit.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas.

garnalen bakken

Bereiding pasta met garnalen

  1. Breng ten eerste een grote pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de spaghetti in 10 minuten gaar.
  2. Schenk het water af en voeg een beetje olijfolie toe en roer deze door de spaghetti zodat deze niet aan elkaar blijft plakken.
  3. Zet een pan op hoog vuur met een beetje olijfolie en bak de garnalen aan beide zijden voor ongeveer 1 á 2 minuten tot ze gaar zijn. Breng de garnalen tijdens het bakken op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Haal de garnalen direct uit de pan zodat ze niet verder kunnen garen.
  5. Voeg daarna boter toe in dezelfde pan en wacht tot deze is gesmolten.
  6. Schud de knoflook en de zongedroogde tomaten toe en bak heel even voor ongeveer 1 minuut op middel hoog vuur.
  7. Roer de bloem door het knoflook mengsel en bak heel even mee.
  8. Schenk de room in de pan en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.
  9. Blijf nu roeren tot de saus dikker is geworden en voeg daarna de spinazie toe.
  10. Wacht tot de spinazie is geslonken en leg de garnalen terug in de pan met de spaghetti en roer alles goed door elkaar.
  11. Serveer de garnalen pasta en maak af met verse basilicum die in reepjes is gesneden en wat extra Parmezaanse kaas.

garnalen romige pasta

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?