• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 25 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Eenpansgerechten
Roerbakschotel

Een heerlijk eenpansgerecht voor doordeweeks!

Een heerlijk roerbakschotel met entrecote en een zoete hartige saus. Met super veel groeten en ideaal voor een doordeweekse maaltijd!

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram entrecote
  • 500 gram groene aspergetips
  • 2 winterpeen
  • 250 gram champignons
  • 2 stengels bosui
  • zonnebloemolie
  • sesamzaadjes
  • zout en versgemalen peper
  • cashewnoten (optioneel)

Ingrediënten saus

  • 125 ml sinaasappelsap
  • 50 ml sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • 1 eetlepel sesamolie 
  • 2 theelepels maïzena

Een roerbakschotel met heel veel groenten en een heerlijk stuk entrecote. Het is een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Lekker makkelijk en je hebt niet veel vaat, gezien alles wordt bereid in één pan. Serveer het gerecht met witte rijst of bloemkoolrijst. Koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en wij weten zeker dat je gaat genieten van dit heerlijke gerecht.

Je kunt natuurlijk ook een andere steak selecteren uit ons assortiment. Wij vinden echter een entrecote perfect passen bij dit gerecht. Je moet er vooral opletten dat je het vlees niet te lang bakt gezien het dan well done wordt. Hierdoor bak je het hele gerecht in diverse fasen.

Voorbereiding roerbakschotel

  1. Haal ten eerste de entrecote uit de vriezer een dag voor de bereiding en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking op de dag van bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Snijd het vlees in dunne plakken en verwijder de vetkap van de entrecote. Helaas hebben we deze niet nodig voor het recept.
  4. Breng het vlees op smaak met zout en versgemalen peper en laat op kamertemperatuur komen.
  5. Verwijder de kontjes van de groene aspergetips en maak de champignons schoon en snijd in plakken.
  6. Schil de wortel en snijd in reepjes van ongeveer een halve centimeter.
  7. Pel de knoflook en snipper fijn.
  8. Rasp ongeveer 1 eetlepel van de gemberwortel.
  9. Meng alle ingrediënten voor de saus in een maatbeker goed door elkaar.

Bereiding roerbakschotel

  1. Zet een pan op het vuur met hoge hitte en schenk er een beetje zonnebloemolie in. Bak het vlees rondom bruin in een aantal keer. Dit gaat super snel en je hebt ongeveer 30 seconden nodig. Bak het vlees niet te lang want dan wordt het te gaar.
  2. Leg het vlees uit elkaar op een bord en zet het vuur lager. Bak hierin eerst de wortels gezien deze de langste tijd nodig hebben om te garen. Bak de wortels ongeveer 5 minuten en voeg de champignons toe. Na een aantal minuten voeg je de asperges toe. Bak alles tot de groenten bijna gaar zijn.
  3. Voeg vervolgens de saus toe en breng deze aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus heel even indikken.
  4. Nu is het tijd om het vlees weer toe te voegen. Laat nog heel even sudderen tot het vlees gaar is.
  5. Snijd de bosui en de cashewnoten grof en garneer de roerbakschotel ermee. Strooi er eventueel nog sesamzaadjes over om het helemaal af te maken.
  6. Serveer direct met witte rijst.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Vergeet dan niet om de entrecote in je winkelmand te plaatsen. Voor dit gerecht gebruikten wij onze entrecote aan ‘t stuk. Je kunt echter een keuze maken uit alle entrecote die wij in ons assortiment hebben.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!