• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 90 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Eenpansgerechten
casserole met worst

Een eenvoudig smaakvol eenpansgerecht!

Een heerlijk gerecht wat perfect is om te bereiden in het weekend of als je meer tijd hebt voor door de week. Een casserole is een stalen pan of braadketel waar je het gerecht in zijn geheel in bereid. Je kunt het gerecht ook verder garen in een oven maar wij hebben het in zijn geheel bereid op het fornuis.

4 personen

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 5 runder- of varkenssaucijzen
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • Parmezaanse kaas
  • 400 gram kidneybonen
  • 225 gram cannellinibonen
  • 225 gram borlottibonen
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Voor dit casserole recept hebben wij onze rundersaucijzen gebruikt echter kun je ook de varkenssaucijzen gebruiken. Het is maar net wat jezelf het lekkerste vindt.

Het gerecht is voor ongeveer 4 tot 6 personen en kun je makkelijk een dag van te voren bereiden. Zo kun je het gerecht bijvoorbeeld op zondag maken zodat je het op maandag alleen hoeft op te warmen. Serveer bij dit gerecht brood of aardappelpuree voor de perfect combinatie. Om het casserole recept te bereiden ben je in totaal ongeveer 1,5 uur bezig. Het garen van het gerecht duurt hierbij het langste zodat de saus kan indikken en de smaken zich goed met elkaar vermengen.

Voorbereiding

  1. Haal de saucijzen een dag voor de bereiding van het recept uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel de ui en snijd door de helft en vervolgens in dunne plakken.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in dunne repen.

Bereiding Italiaanse casserole

  1. Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de gerookte spekblokjes bijna krokant.
  2. Verwijder de uitgebakken spek uit de pan en bak de saucijzen rondom bruin.
  3. Haal de worsten uit de pan en laat ze een beetje afkoelen voordat je de worsten door de helft snijd.
  4. Bak in het vet op laag vuur de uien met de paprika voor ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg daarna de knoflook toe en bak voor ongeveer 1 minuut mee.
  6. Breng op smaak door de kruiden toe te voegen samen met de tomatenpuree en roer alles goed door elkaar.
  7. Bak voor ongeveer 1 minuut en voeg de gepelde tomaten toe en 1/2 blik water.
  8. Leg de worsten terug in de pan samen met de uitgebakken spek en de drie verschillende soorten bonen. Laat de bonen eerst uit lekken en spoel schoon onder water voordat je ze toevoegt.
  9. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur lager zodat het gerecht langzaam kan sudderen voor ongeveer 45 minuten.
  10. Rasp Parmezaanse kaas over het gerecht en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!