• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 150 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Eenpansgerechten
roast beef

Een makkelijk ovengerecht!

Roast beef uit de oven met aardappelen en diverse groenten. Een geweldig en eenvoudig gerecht om te bereiden voor in het weekend. Wij gebruikten er een kogelbiefstuk voor aan ‘t stuk maar is natuurlijk te maken met diverse soorten rundvlees uit ons assortiment.

Ingrediënten 6 personen

  • 1,2 kg kogelbiefstuk heel
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 rode ui
  • 250 gram kerstomaten
  • 500 gram krieltjes
  • 1 chorizoworst
  • zout en versgemalen peper
  • roomboter
  • olijfolie

Wat voor vlees is roast beef?

Roast beef is letterlijk gebraden rundvlees in het Nederlands. Veel mensen denken dat het rosbief is, maar dat hoeft niet. Wanneer je een recept tegenkomt met roast beef kan het dus een ander stuk zijn dan rosbief. Rosbief is echter een perfect, mager stuk vlees om in zijn geheel te bereiden.

Grote stukken vlees bak je eerst even aan in een pan en gaart het langzaam verder in de oven. In dit recept hebben wij ook groenten en aardappelen tegelijk gebakken met het vlees. Echter kun je ervoor kiezen om dit ook los van elkaar te doen. Het voordeel is echter dat de sappen van het vlees zich mengen met de groenten. Wanneer je het vlees alleen wilt garen zonder de groenten adviseren wij om de oven op een temperatuur in te stellen van tussen de 120 en 150 graden.

Wij gebruikten in dit recept onze kogelbiefstuk die heerlijk mals is. Wil je biefstuk kopen voor dit heerlijke recept? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Maak een keuze uit onze varianten.

Voorbereiding

  1. Neem een kommetje en meng hierin de paprikapoeder samen met de olijfolie en het limoensap.
  2. Maak de paprika’s schoon door de zaadlijsten te verwijderen. Snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd in de lengte door en vervolgens in dikke plakken.
  4. Pel de rode uien en snijd in ringen.
  5. Snijd de chorizoworst in de lengte door de helft en in plakken.
  6. Pel de knoflook en snipper fijn of sla ze plat.
  7. Snijd de krieltjes in de lengte door vieren zodat je aardappelpartjes krijgt.
  8. Zet een pan met water op en breng aan de kook. Was de aardappelen en kook de partjes voor ongeveer 5 minuten.
  9. Neem een ovenschaal en verdeel de groenten met aardappelen. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Hussel alles door elkaar en zet weg tot het in de oven kan.

Bereiding roast beef

  1. Haal de kogelbiefstuk twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Haal het vlees ongeveer twee uur voor de bereiding uit de koeling en verwijder de verpakking. Dep droog met keukenpapier en bind het vlees op met slagerstouw. Dit zorgt ervoor dat het vlees overal dezelfde dikte heeft.
  3. Breng het vlees op smaak met zout en wrijf in met de marinade. Dek het vlees af en zet voor minimaal twee uur in de koeling. Dit kan natuurlijk ook een dag vooraf gedaan worden.
  4. Zet een pan op het vuur en smelt hierin een klont roomboter en bak het vlees rondom goudbruin.
  5. Leg het vlees vervolgens boven op de groenten in de ovenschaal en plaats in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  6. Wanneer het de kogelbiefstuk een kerntemperatuur heeft van 46 graden haal je het uit de oven. De groeten laat je in de oven staan en schept het een keer om met een pollepel.
  7. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat voor ongeveer 15 minuten rusten.
  8. Snijd het vlees aan en serveer samen met de groenten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!