Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! De perfecte ribeye bereiden | recept
Chefkok Inamood | 07 september 2020
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Wil je thuis net zo’n lekkere ribeye bereiden als je gewend bent bij je favoriete steakhouse? Met de superieure Inamood-selectie ribeyes maak jij voortaan zelf ook de perfecte ribeye steak klaar. Onze ribeyes zijn mals en hebben een mooie vetmarmering. Dit vet zal tijdens de bereiding smelten en geeft daardoor extra smaak aan het vlees. Je kunt de ribeye bereiden op diverse manieren zoals op de barbecue, koekenpan of bijvoorbeeld in een grillpan zodat je mooie grillstrepen krijgt op het vlees. In dit recept maken we een lekker gerecht met de ribeye steak en leggen we de diverse manieren uit hoe jij het beste resultaat krijgt.
Wanneer je een ribeye gaat bereiden in een koekenpan of grillpan op het fornuis is het belangrijk dat de ribeye op kamertemperatuur is. Haal de ribeye daarom een half uur of één uur van te voren uit de koeling. Dit is afhankelijk van de dikte van het vlees. Dep het vlees droog en bestrooi beide zijden met een beetje zout. Het zout kan nu in het vlees trekken. Plaats een koekenpan of grillpan op het fornuis en laat deze goed heet worden.
Bij de koekenpan voeg je een beetje olie toe en bij de grillpan is dit niet nodig. Bak het vlees aan beide zijden en schroei de zijkanten dicht. Bij de ribeye in de koekenpan voeg je nog een klontje boter toe als beide zijden zijn dicht geschroeid. Verlaag hierna de temperatuur van de koekenpan of grillpan en bak de ribeye tot de gewenste garing. Laat het vlees hierna ongeveer 5 minuten rusten zodat alle sappen zich kunnen verspreiden in het vlees. Dek hiervoor het vlees af met een keukendoek of aluminiumfolie.
Een ribeye bereiden op de barbecue is niet veel anders dan op het fornuis. Echter wat belangrijk is bij de bereiding op de barbecue is de dikte van het vlees. Je kunt vlees namelijk direct of indirect bereiden op de barbecue. Direct is boven de kolen en indirect is zoals je al kunt raden niet boven de kolen. Bij een kamado leggen we er een plate setter tussen om een scheiding te maken tussen het vlees en de kolen en bij een kogelbarbecue leggen we de kolen aan de zijkant van de barbecue zodat we twee zones hebben.
Heb je een ribeye van meer dan twee centimeter dik, dan gaan we het vlees eerst indirect bereiden tot een kerntemperatuur van 46 graden. Hierna stoken we de barbecue op naar 250 graden en grillen de ribeye af boven directe hitte. Beide zijden ongeveer 1 á 2 minuten en dan laten rusten voor 5 tot 10 minuten. Wanneer de ribeye dunner is gaan we het vlees bereiden boven directe hitte en schroeien het vlees eerst dicht op hoge temperatuur. Heeft het vlees nog niet de gewenste kerntemperatuur van 54 graden? Leg hem dan nog even boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot de gewenste garing. Om mooie grillstrepen te krijgen op de barbecue maken we gebruik van een gietijzeren rooster boven het directe gedeelte van de barbecue.
Een andere heerlijk gerecht om eens te proberen is de piadine wrap met ribeye steak en gormas.
Een eenpansgerecht van de barbecue is altijd leuk om te maken. In dit recept maken we gebruik van onze ribeye steaks en maken er een heerlijke maaktijd mee. Het gehele recept kun je bereiden op de barbecue als je een skillet hebt. Een skillet is een gietijzeren pan die je kunt gebruiken op de barbecue.
Serveer er bijvoorbeeld aardappelpartjes bij of rijst.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.