• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
ribeye bereiden

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

Wil je thuis net zo’n lekkere ribeye bereiden als je gewend bent bij je favoriete steakhouse? Met de superieure Inamood-selectie ribeyes maak jij voortaan zelf ook de perfecte ribeye steak klaar. Onze ribeyes zijn mals en hebben een mooie vetmarmering. Dit vet zal tijdens de bereiding smelten en geeft daardoor extra smaak aan het vlees. Je kunt de ribeye bereiden op diverse manieren zoals op de barbecue, koekenpan of bijvoorbeeld in een grillpan zodat je mooie grillstrepen krijgt op het vlees. In dit recept maken we een lekker gerecht met de ribeye steak en leggen we de diverse manieren uit hoe jij het beste resultaat krijgt.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 4 ribeye steaks
 • 1 broccoli
 • 2 teentjes knoflook
 • verse tijm
 • 250 gram diepvrieserwten
 • 250 gram champignons
 • 1 eetlepel mosterd
 • 250 ml runderbouillon
 • 2 theelepels maïzena
 • zout en versgemalen peper
 • olijfolie

Ribeye bereiden in een koekenpan of grillpan

Wanneer je een ribeye gaat bereiden in een koekenpan of grillpan op het fornuis is het belangrijk dat de ribeye op kamertemperatuur is. Haal de ribeye daarom een half uur of één uur van te voren uit de koeling. Dit is afhankelijk van de dikte van het vlees. Dep het vlees droog en bestrooi beide zijden met een beetje zout. Het zout kan nu in het vlees trekken. Plaats een koekenpan of grillpan op het fornuis en laat deze goed heet worden.

Bij de koekenpan voeg je een beetje olie toe en bij de grillpan is dit niet nodig. Bak het vlees aan beide zijden en schroei de zijkanten dicht. Bij de ribeye in de koekenpan voeg je nog een klontje boter toe als beide zijden zijn dicht geschroeid. Verlaag hierna de temperatuur van de koekenpan of grillpan en bak de ribeye tot de gewenste garing. Laat het vlees hierna ongeveer 5 minuten rusten zodat alle sappen zich kunnen verspreiden in het vlees. Dek hiervoor het vlees af met een keukendoek of aluminiumfolie.

Ribeye bereiden op de BBQ

Een ribeye bereiden op de barbecue is niet veel anders dan op het fornuis. Echter wat belangrijk is bij de bereiding op de barbecue is de dikte van het vlees. Je kunt vlees namelijk direct of indirect bereiden op de barbecue. Direct is boven de kolen en indirect is zoals je al kunt raden niet boven de kolen. Bij een kamado leggen we er een plate setter tussen om een scheiding te maken tussen het vlees en de kolen en bij een kogelbarbecue leggen we de kolen aan de zijkant van de barbecue zodat we twee zones hebben.

Heb je een ribeye van meer dan twee centimeter dik, dan gaan we het vlees eerst indirect bereiden tot een kerntemperatuur van 46 graden. Hierna stoken we de barbecue op naar 250 graden en grillen de ribeye af boven directe hitte. Beide zijden ongeveer 1 á 2 minuten en dan laten rusten voor 5 tot 10 minuten. Wanneer de ribeye dunner is gaan we het vlees bereiden boven directe hitte en schroeien het vlees eerst dicht op hoge temperatuur. Heeft het vlees nog niet de gewenste kerntemperatuur van 54 graden? Leg hem dan nog even boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel tot de gewenste garing. Om mooie grillstrepen te krijgen op de barbecue maken we gebruik van een gietijzeren rooster boven het directe gedeelte van de barbecue.

Een andere heerlijk gerecht om eens te proberen is de piadine wrap met ribeye steak en gormas.

Gegrilde ribeye steak met champignonsaus broccoli en erwten

Een eenpansgerecht van de barbecue is altijd leuk om te maken. In dit recept maken we gebruik van onze ribeye steaks en maken er een heerlijke maaktijd mee. Het gehele recept kun je bereiden op de barbecue als je een skillet hebt. Een skillet is een gietijzeren pan die je kunt gebruiken op de barbecue.

Voorbereiding

 1. Haal ten eerste de ribeye uit de koeling en dep deze droog met keukenpapier. Breng de ribeyes op smaak met zout ongeveer 30 minuten voordat deze op de barbecue gaan. 
 2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
 3. Spoel de broccoli af onder de kraan en snijd hierna de roosjes los. Je kunt net zoals ik een gedeelte van de stam eraan laten. Snijd vervolgens de grotere roosjes in de lengte door de helft.
 4. Pel de knoflook teentjes en snipper ze fijn.

Bereiding eenpansgerecht met ribeye

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 180 graden.
 2. Wanneer de temperatuur van 180 graden is bereikt kun je de skillet boven het indirecte gedeelte plaatsen van de barbecue.
 3. Schenk na vijf minuten een beetje olijfolie in de skillet en voeg de broccoli en de knoflook toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten en voeg de erwten toe uit de diepvries. Sluit de deksel en bak dit voor ongeveer 5 tot 10 minuten en roer regelmatig. 
 4. Voeg nu de gesneden champignons toe en bak ze heel even mee tot ze bijna gaar zijn.
 5. Schenk vervolgens de bouillon in de skillet samen met de mosterd en een paar takjes tijm. 
 6. Breng de bouillon aan de kook en roer regelmatig. Maak een papje met koud water en de maïzena. Schenk dit beetje bij beetje in de skillet tot de saus de gewenste dikte heeft. Laat dit even koken en proef de saus en breng hem verder op smaak met zout en peper.
 7. Haal de skillet van de barbecue en zet hem weg. 
 8. Stook de barbecue op door de onderste schuif te open en de deksel open te laten. Wanneer het gietijzeren rooster heet is kun je de ribeye steaks op het gietijzeren rooster leggen. Grill beide zijden voor ongeveer 1 á 2 minuten. Je kunt de ribeye pas omdraaien als het vlees loslaat van het rooster en niet eerder. Controleer met een kerntemperatuur meter of het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft. Je kunt natuurlijk ook voelen of het vlees de juiste garing heeft. 
 9. Laat het vlees even rusten en snijd het vervolgens in plakken en leg het in de skillet. Strooi er nog een beetje zout over naar smaak en je hebt een heerlijk eenpansgerecht van de barbecue.

Serveer er bijvoorbeeld aardappelpartjes bij of rijst. 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!