• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
heerlijke kogelbiefstuk

Een luxe black angus steak bereiden op de BBQ

Smul van een perfect gegrilde Black Angus kogelbiefstuk, geserveerd met een huisgemaakte saus van kalfsfond, whiskey, vanille en groene pepers. Een unieke combinatie van zoet, romig en een subtiele kick – perfect voor een speciale avond of BBQ-feestje. In onze webshop kun je allerlei soorten rundvlees kopen. Kijk gerust even rond.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 1000 gram kogelbiefstuk
  • 500 ml kalfsfond
  • 200 ml slagroom 35% vet
  • 100 ml whiskey
  • 30 gram ongezoute boter
  • 1 stuks sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram verse bieslook
  • 1 stuks vanille peul
  • 2 eetlepels groene pepers

Bereidingswijze saus

  1. Snipper sjalot en knoflook ragfijn.
  2. Smelt de boter in een sauspan op middelhoog vuur.
  3. Fruit eerst de sjalot, daarna de knoflook (1 minuut).
  4. Blus af met de whiskey – let op: kan vlammen!
  5. Laat de alcohol verdampen, zet het vuur laag en voeg de kalfsfond toe.
  6. Laat inkoken tot de helft.
  7. Snijd de vanillepeul open, schraap de zaadjes eruit en voeg samen met slagroom en peul toe aan de pan.
  8. Laat zachtjes 5–10 minuten trekken, onder regelmatig roeren.
  9. Voeg de uitgelekte groene pepers toe en laat inkoken tot gewenste dikte.
  10. Verwijder de vanillepeul en breng op smaak met zout & peper.
  11. Voeg vlak voor serveren de fijngesneden bieslook toe.

Bereiding vlees

  1. BBQ indirect voorbereiden op 200 °C.
  2. BBQ vlees royaal kruiden met zout & peper.
  3. Gaar het vlees indirect tot een kerntemperatuur van 50 °C.
  4. Haal het vlees van de BBQ, zet hem direct, en grill tot 54 °C.
  5. Laat rusten, snijd haaks op de draad, en serveer met grof zout.

kogelbiefstuk in heerlijke saus

🥂 Serveertip

Deze saus is zoet, romig en pittig – de perfecte match met het krachtige en malse vlees van de Ierse Black Angus. Lekker met gegrilde groenten en een stevige rode wijn of Ierse whiskey erbij.


📸 Volg mij voor meer recepten

👉 @kitchennr05

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!