Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Pastrami van de Weber Smokefire BBQ
Chefkok Inamood | 28 maart 2022
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Pastrami maken op de BBQ is iets wat ik afgelopen zomer regelmatig voorbij zag komen op Social Media. Hierdoor dacht ik, laat ik het ook eens proberen met brisket. Kort gezegd is pastrami vlees dat wordt gepekeld voor een aantal dagen of weken. De duur van de pekel is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de dikte hiervan. Ik wil me nog eens gaan verdiepen in pekelen en daar een artikel over schrijven gezien ik meestal de makkelijke methode gebruik door een kant en klare pekel te kopen.
Pastrami is al een heel oud gerecht of manier om vlees te bereiden en langer houdbaar te maken. Oorspronkelijk komt pastrami uit Roemenië en was daar gepekeld schapenvlees in die tijd. Tegenwoordig gebruiken ze daar vooral varkensvlees terwijl ze in America vooral rundvlees gebruiken. Pastrami is via joodse immigranten America binnen gekomen en is een grote hit daar. Je kunt op veel plekken in America een pastrami sandwich kopen. De bekendste is toch wel de pastrami sandwich van Katz’s die wordt gemaakt van corn beef. Katz’s bestaat al sinds 1888 in New York en veel beroemdheden komen daar eten volgens internet.
Na wat onderzoek op internet ben ik begonnen met maken van de pekel. Omdat ik veel tegenstrijdige berichten vond over pekelen heb ik uiteindelijk besloten om een allbrine te gebruiken. Ik ga me nog wel verdiepen in het pekelen van vlees gezien ik de techniek en de gedachte interessant vindt. Op dit moment moet je het doen met de allbrine maar ga het recept aanpassen of aanvullen wanneer ik meer kennis heb over het pekelen van vlees. Er komt namelijk veel bij kijken om een goede pekel te maken. De pekel mag namelijk niet bestaan uit te weinig nitriet maar ook weer niet teveel. Hier zijn regels voor maar als ik veel recepten zie met een pekel vraag ik me af of het wel veilig is. Teveel nitriet is namelijk slecht voor je gezondheid en te weinig nitriet geeft een risico op botulisme. Wanneer je de brisket uit de pekel haalt is het grijs van kleur zoals weergegeven op onderstaande foto. Dus geen reden tot paniek. Controleer wel of de pekel nog mooi helder is en niet troebel. Wanneer de pekel troebel is of vreemd ruikt kun je het vlees beter weg gooien.
Pastrami kun je op diverse manieren bereiden op de barbecue of zelfs in de oven. Ik maakte de pastrami op de Weber Smokefire gezien het vooral makkelijk is en je nergens naar hoeft te kijken. Je bent met brisket wel even bezig voordat deze klaar is. Reken voor jezelf tussen de 8 à 10 uur op de barbecue tot een kerntemperatuur van 91 graden. Je kunt natuurlijk de pastrami ook op een kamado bereiden of een andere BBQ. Het belangrijkste is dat je de temperatuur regelt op 110 graden en je een indirecte zone maakt voor de brisket. Zorg dat de temperatuur stabiel blijft gedurende de gehele bereiding. Voeg een aantal hout chuncks toe zodat je minimaal 3 uur kunt roken. Bij de Smokefire is het instellen en de rest regelt de barbecue dus dat is lekker makkelijk bij een pelletgrill.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.