• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €70,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Wild
reefilet recept

Een perfecte combinatie voor wild!

Een heerlijk wildgerecht met reefilet en portsaus. In een handomdraai zet je een geweldig gerecht op tafel voor bijvoorbeeld kerst. Wij verkopen kleine porties reefilet gezien het een vrij duur stuk wildvlees is. Voor dit gerecht kun je kiezen voor reefilet maar ook zeker ander wildvlees. In ons assortiment hebben wij diverse soorten zoals hertenvlees. De combinatie met portsaus en de overige bijgerechten passen eigenlijk altijd wel bij wild.

4 personen
  • Sale 50% reefilet
    50% korting

    Reefilet

    €99 p/kgongeveer 80 gram

    Niet op voorraad

    7,90 3,95
    50% korting

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 reefilets
  • boter
  • 500 gram bospaddenstoelen
  • 250 gram spruitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 100 gram spekblokjes
  • 400 ml rode port
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml room
  • verse tijm
  • zout en versgemalen peper

Portsaus is een heerlijke saus en zeker niet alleen voor bij wild. Je kunt de saus maken voor bij rundvlees of zelfs lamsvlees. Het is een makkelijke saus die heerlijk smaakt bij diverse soorten vlees. Wanneer je de saus zelf maakt is dit natuurlijk veel lekkerder dan uit een zakje.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de reefilet een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pel vervolgens de sjalotten en de ui en snipper fijn.
  3. Maak de bospaddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd het kontje eraf.
  4. Verwijder het kontjes van de spruitjes en maak ze schoon door de slechte blaadjes te verwijderen.
  5. Dep het vlees ongeveer 30 minuten voor de bereiding droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.
reefilet rauw

Bereiding reefilet

  1. Zet een pan op het vuur met water en kook de spruitjes beetgaar.
  2. Bak de spekblokjes tot ze bijna krokant zijn op middelhoog vuur en voeg vervolgens de sjalotten en de knoflook toe.
  3. Bak voor een aantal minuten tot de sjalotten glazig zijn en voeg de paddenstoelen toe.
  4. Snijd de spruitjes door de helft en bak heel even mee.
  5. Zet een pan op het vuur met de port, runderbouillon, tijm en een aantal peperkorrels en breng aan de kook.
  6. Laat de saus ongeveer tot de helft inkoken en zeef de saus.
  7. Voeg vervolgens de room toe en controleer of de dikte naar wens is. Is de saus nog te dun dan kun je eventueel ontbijtkoek toevoegen of een beetje allesbinder.
  8. Bak ten slotte de reefilet in roomboter op hoog vuur aan beide zijden tot een kerntemperatuur van 55 graden. Dit duurt ongeveer 1 minuut per zijde gezien de reefilet niet heel dik is. Wanneer je een grote stuk reefilet hebt kun je deze eerste rondom bruin aanbakken en vervolgens op lager vuur verder garen.
  9. Laat het vlees ten slotte even rusten en serveer samen met de paddenstoelen, spruitjes en portsaus. Serveer er eventueel aardappelpuree bij of iets anders lekkers om het geheel af te maken.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Handig voor je recept!
  • Olijfhouten snijplank

    Inamood olijfhouten snijplank

    25-30 cm
    17,00
  • Inkbird IHT-1P

    Inkbird IHT-1P digitale vleesthermometer

    34,99
  • slagersmes

    INAMOOD slagersmes

    Aantal: 1 stuk
    14,95
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?