• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Lente
Poke bowl recept

Een verrassende combinatie van smaken!

Een poke bowl maken is helemaal niet moeilijk.  Laat je vooral niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten in dit poke bowl recept want het smaakt verrukkelijk! Wij maakten een combinatie met onze bavette die we voor een aantal uur marineren in een heerlijke marinade.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

Steak marinade

  • 800 gram bavette
  • 125 ml olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • snufje zout
  • verse koriander
  • zout en versgemalen peper

Overige infrediënten

  • 1 blikje mais
  • 250 gram kerstomaten
  • 1 jalapenos
  • 1/2 rode ui
  • 1 limoen
  • verse koriander
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • zout en versgemalen peper
  • 1 grote ui
  • 3 paprika's
  • 1 zakje fajitakruiden
  • olijfolie
  • 300 gram witte rijst
  • 2 avocado

Poke bowl recept

Poke bowl recepten zijn helemaal in tegenwoordig waardoor je heel veel combinaties vindt. Wij hebben er eentje gemaakt met een Mexicaanse twist en een heerlijk stuk rundvlees. Je kunt het vlees in dit recept natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld kippendijen of kipfilet.

Een poke bowl maken is helemaal niet moeilijk. Je kookt rijst en voegt een aantal verschillende toppings toe aan de rijst. Het leuke is dat je hierdoor verschillende smaken kan combineren. Wij maakte een combinatie met een maissalsa, gebakken fajita paprika, avocado en bavette.

Mis je een saus in dit poke bowl recept? Maak dan bijvoorbeeld een lekkere frisse koriander limoensaus of voeg zure room toe aan dit gerecht.

Wil je bavette kopen om dit geweldige recept te bereiden? Neem dan een kijkje in ons assortiment. Wij hebben namelijk diverse soorten en diverse gewichten.

Vlees marineren

  1. Haal de bavette een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder ongeveer 2 uur voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog.
  3. Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade door de olijfolie erin te schenken samen met de specerijen, het sap en rasp van twee limoenen en de geperste knoflook.
  4. Snipper de koriander fijn en meng vervolgens alles door elkaar.
  5. Leg het vlees in een ovenschaal en schenk de marinade erin. Haal het vlees goed door de marinade en dek de schaal af met vershoudfolie en plaats in de koeling tot gebruik.

Bereiding maissalsa

  1. Pel de rode ui en snipper deze fijn
  2. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd in kleine blokjes.
  3. Snijd vervolgens de kerstomaatjes door de helft of in vieren.
  4. Neem een kom en meng hierin de mais samen met de rode ui, jalapeno en kerstomaten.
  5. Breng de maissalade op smaak met zout, versgemalen peper en een beetje chilipoeder en gemalen komijn.
  6. Voeg ten slotte nog de rasp en het sap van 1 limoen toe samen met fijn gesneden verse koriander.
  7. Meng alles goed door elkaar en proef.

Poke bowl maken

  1. Haal het vlees uit de koeling ongeveer 30 minuten voor de bereiding.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in repen.
  3. Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst gaar.
  4. Pel de ui en snijd in ringen.
  5. Meng de fajitakruiden met olijfolie.
  6. Zet een pan op middelhoog vuur met olijfolie en bak hierin de uien voor ongeveer 2 minuten en voeg vervolgens de paprika’s toe samen met de fajitakruiden.
  7. Bak het vlees in een pan op hoge hitte rondom bruin en regel het vuur lager en bak vervolgens het vlees tot de gewenste garing. Haal het vlees uit de pan en laat nog ongeveer 5 minuten rusten.
  8. Giet het water van de rijst af en meng samen met een beetje limoensap en verse koriander.
  9. Snijd de bavette in repen haaks op de draad en vervolgens in blokjes zodat het makkelijk te eten is met de rijst.
  10. Serveer dit gerecht door rijst in een kom te doen met bovenop de maissalsa, gebakken paprika’s, de bavette en eventueel nog avocado.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!