• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
lamsspies

Een heerlijk gerecht met lamsvlees!

Een heerlijk gekruide lamsspies is een explosie van smaken en textuur in je mond. Het lamsvlees wordt gemarineerd in aromatische kruiden die perfect passen bij het vlees. Het vlees combineer je met de smaak van gegrilde abrikozen die de heerlijke couscoussalade een zoete touche geven. Dit resulteert in een verrukkelijke en unieke maaltijd.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg lamsbout
  • 1/2 theelepel zoete paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel gemalen koriander
  • 250 gram parelcouscous
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 2 verse abrikozen
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • witte wijnazijn
  • 150 gram rode druiven
  • 100 gram walnoten
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram verse munt
  • 1 bosui
  • zout
  • olijfolie

Het gerecht kun je het hele jaar bereiden en is niet alleen geschikt voor de lente. Wij hebben het hele jaar door lamsvlees op voorraad in onze webwinkel. De enige uitdaging zijn de verse abrikozen gezien het een lastig product is wat niet het hele jaar verkrijgbaar is. Daarom hebben wij in dit recept gebruik gemaakt van abrikozen uit blik. Deze zijn iets lastiger te grillen door het formaat. Je moet namelijk opletten dat ze niet door het rooster vallen. Wat ons betreft kunnen ze echt niet ontbreken tijdens de bereiding van dit recept. De abrikozen geven namelijk een heerlijke zoete grillsmaak aan de couscous. Een ander lamsgerecht met super veel smaak is onze gegrilde harissa lamskotelet van de BBQ.

Tijdens de bereiding moet je er wel opletten dat je het vlees 1 dag voor de bereiding langzaam laat ontdooien in de koeling. Na een dag snijd je het vlees in blokjes en marineer je het voor 24 uur voor het beste resultaat. Je kunt er ook voor kiezen om de lamsbout in zijn geheel te bereiden op de BBQ of dat je lamshaasjes gebruikt voor de spiesen.

Voorbereiding

  1. Haal het lamsvlees uit de vriezer minimaal 1 dag voor de bereiding en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter en snijd overtollig vet en vlies weg.
  3. Meng in een grote kom de paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, knoflookpoeder, zout en versgemalen peper.
  4. Kruid het lamsvlees met de kruiden door de blokjes toe te voegen aan de kruiden en goed door elkaar te husselen met een beetje olijfolie.
  5. Dek de kom af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur marineren maar het lekkerste is toch echt 24 uur.
  6. Net voor de bereiding kun je de blokjes lamsvlees rijgen aan de spiesen.

Voorbereiding couscoussalade

  1. Bak de couscous heel even in een pan met een beetje olijfolie totdat de couscous verkleurd is.
  2. Schenk er vervolgens 250 ml water bij en een snufje zout en breng aan de kook. Laat de couscous ongeveer 5 minuten rustig koken met deksel. Haal daarna de pan van het vuur en wacht 8 minuten tot de couscous gaar is. Laat de couscous afkoelen.
  3. Hak de walnoten in grove stukken en halveer de druiven.
  4. Maak de bosui schoon en snijd in ringen. Snijd de blaadjes koriander en munt fijn samen met de gedroogde abrikozen.
  5. Meng in een kom de ingrediënten plus een eetlepel witte wijnazijn. Proef de salade en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Neem een kom en schenk hierin de yoghurt met een halve eetlepel witte wijnazijn, zout en versgemalen peper.

Bereiding lamsspies

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel de barbecue naar een temperatuur van 180 graden.
  2. Leg de spiesen op het rooster boven het directe gedeelte en grill beide zijden tot ze mooi verkleurd zijn. Controleer de kerntemperatuur of deze 60 graden is en verplaats eventueel naar het indirecte gedeelte om verder te garen.
  3. Snijd de abrikozen door de helft en verwijder de pit. Dit is afhankelijk of je verse abrikozen gebruikt of uit blik. Grill de abrikozen boven directe hitte tot ze zacht zijn.
  4. Snijd de abrikozen in partjes en meng door de salade.
  5. Serveer de Marokkaanse lamsspiesen met de couscoussalade en de yoghurt direct.

Ben je opzoek naar andere lamsvlees gerechten om te bereiden? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie lamsvlees recepten waar je een compleet overzicht vindt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!