• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 360 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
spareribs 321

Heerlijke dik bevleesde spareribs van de BBQ!

Spareribs bereiden volgens de 321 methode is de methode om te gebruiken als je nog nooit spareribs hebt bereid. De spareribs zijn dan fall of the bone zoals ze het noemen omdat ze super gaar zijn. Ben je meer iemand die nog van een bite houd, dan kun je de tijden aanpassen en verkorten. Controleer daarom tijdens de bereiding hoe gaar de spareribs zijn.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten spareribs

 • 3 kg dik bevleesde spareribs
 • BBQ rub
 • 1 pakje appelsap

Ingrediënten BBQ saus

 • 400 ml tomatenketchup
 • 100 ml water
 • 4 eetlepels whisky
 • 5 eetlepels witte basterdsuiker
 • 2 eetlepels scherpe Franse mosterd
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel gemalen komijnzaad
 • 3 takjes tijm

Je kunt zelf een dry rub kiezen of er eentje zelf maken. In ons assortiment hebben wij diverse soorten dry rubs die perfect zijn om te gebruiken voor spareribs volgens de 321 methode.

In dit recept hebben wij gekozen om de barbecuesaus zelf te maken. Door de toevoeging van whisky krijgt de saus een lekkere whisky smaak. Je kunt natuurlijk ook de whisky weglaten als je geen fan bent van whisky. Wij vinden het echter een super toevoeging aan de barbecuesaus. Een andere lekkere combinatie zijn onze Chinese spareribs met een zelfgemaakte laksaus. Om je spareribs makkelijk te plaatsen in je barbecue kun je gebruikmaken van een rib rek.

Voorbereiding

 1. Verwijder het vlies aan de onderzijde van de spareribs en wrijf ze goed in met de dry-rub.
 2. Dek de spareribs af met vershoudfolie en zet weg in de koeling voor minimaal 2 uur, maar het liefste een hele nacht.

Bereiding Spareribs 321

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 110-130 graden.
 2. Voor spareribs gebruik ik altijd de 321 methodiek, 3 uur roken, 2 uur inpakken met appelsap en 1 uur indirect met als toevoeging de saus. Let wel goed op als de spareribs niet dik zijn gebruik dan de 2-2-1 methode. Doordat deze spareribs veel vlees bevatten gebruikte ik de 321 methode.
 3. Leg de spareribs op het indirecte gedeelte van de barbecue en voeg eventueel wat whisky rookhout toe gedurende 3 uur. Let goed op de temperatuur dat deze rond de 110 graden blijft maar zeker niet hoger gaat dan 140 graden.
 4. Na drie uur is het tijd om de spareribs in te pakken met aluminiumfolie en vergeet niet om er wat appelsap bij te schudden. We gaan de spareribs nu namelijk stomen in het vocht. Zelf leg ik altijd twee spareribs op elkaar tijdens het stomen zodat ik plek heb in de barbecue. De temperatuur moet weer tussen de 110 en 130 graden zijn gedurende 2 uur.
 5. Nu is het ook tijd om de saus te maken. Pak hiervoor een pan en zet deze op het vuur en voeg alle ingrediënten toe en roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.
 6. Breng de saus aan de kook en laat deze ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Proef de saus en voeg eventueel wat extra Scotch Whisky sauce toe.
 7. Na 2 uur kunnen de spareribs worden uitgepakt. Let goed op met het uitpakken gezien er heet vocht in de aluminiumfolie zit. Denk hierbij vooral aan je eigen veiligheid dat je geen brandwonden oploopt.
 8. Leg de spareribs nu nog een uur indirect op de barbecue en wrijf de saus iedere 10 minuten over de spareribs.
 9. Dan is het nu eindelijk zover na 6 uur op de barbecue zijn ze klaar en kun je lekker gaan smullen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!