• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Rubs & Sauzen
Picanha kamado

De lekkerste saus voor picanha!

Welke saus bij picanha? Wat ons betreft zijn er twee soorten saus die perfect passen bij dit heerlijke stuk vlees. Tegenwoordig serveren de meeste het met chimichurri. Echter is een echte Braziliaanse vinaigrette ook super lekker om hierbij te serveren. De perfecte saus bij picanha is wat ons betreft dan ook chimichurri of een vinaigrette.

Ingrediënten

Ingrediënten vinaigrette

  • 1 grote ui
  • 4 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 15 gram verse peterselie
  • 6 eetlepels witte wijnazijn
  • 10 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten chimichurri

  • 2 Roma tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • handvol peterselie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels rode wijnazijn

Saus bij Picanha

Wij krijgen vaak de vraag, welke saus bij Picanha. Er zijn zoveel soorten saus die je perfect kunt serveren bij Picanha. De meeste mensen kiezen de bekendste en dat is natuurlijk chimichurri. In Brazilie serveren ze er meestal niks bij of een heerlijke vinaigrette. Wat ons betreft zijn beide een perfecte keuze maar denk ook aan een salsa verde. Het is maar net wat jezelf natuurlijk lekker vindt.

Ben je opzoek naar een heerlijke picanha? Bij ons kun je diverse soorten picanha kopen en eenvoudig online bestellen. Ook kun je bij ons terecht voor de bereiding van BBQ picanha. Wij leggen uit hoe je dit stuk vlees het beste kunt bereiden.

Bereiding vinaigrette

  1. Pel ten eerste de ui en snipper fijn.
  2. Snijd vervolgens de tomaten door de helft, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
  3. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes
  4. Snipper de verse peterselie fijn.
  5. Neem een kom en schenk hierin de witte wijnazijn en de olijfolie en voeg de gesneden ingrediënten toe.
  6. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Dek ten slotte de kom af met vershoudfolie en zet weg tot gebruik.

Bereiding chimichurri

  1. Maak een kruisje in de tomaten en leg ze in kokend water. Laat ze in het kokend water liggen tot het vel loslaat. Haal vervolgens de tomaten uit het water en ontvel.
  2. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadjes. Hak de tomaten vervolgens fijn.
  3. Pel de rode ui en de knoflook en snipper fijn samen met de peterselie.
  4. Voeg alle ingrediënten samen en roer het goed door elkaar.
  5. Voeg nu de olijfolie en de rode wijnazijn toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Proef de chimichurrie en zet hem een aantal uur in de koeling.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!