• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 50 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
picanha ofyr

Een groot stuk vlees bereiden op de OFYR!

Een groot stuk vlees garen op de OFYR kan perfect gezien je niet alleen vlees hoeft te bakken op de bak ring. Picanha is hier een perfect voorbeeld van en in dit recept leggen we uit hoe je deze het beste kunt bereiden op een OFYR. Op een BBQ gebruik je natuurlijk de reverse sear methode en dat is niet mogelijk op een OFYR.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 kg Picanha
 • 1 flesje bier bij voorkeur een IPA
 • 2 eetlepels worcestersaus
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • zout en versgemalen peper
 • bospenen
 • groene aspergetips
 • 1 courgette
 • 6 vastkokende aardappelen

Je kunt grote stukken vlees op diverse manieren bereiden op een OFYR. Je kunt het vlees garen boven het verhoogde rooster of op een rookplank leggen op de bakplaat en regelmatig het vlees draaien. De rookplank zorgt er dan voor dat het vlees niet aanbrand. Dit heeft echter veel tijd nodig en is wat mij betreft niet ideaal.

Picanha in biermarinade

Wij dachten laten we eens wat anders doen met Picanha. Picanha heeft wat ons betreft niet veel meer nodig dan alleen zout en eventueel peper. Dit keer hebben we echter het vlees gemarineerd in een lekkere IPA. Het vlees krijgt dan een echte biersmaak. Wanneer je geen fan bent van bier zou ik het niet proberen want je proeft het echt.

picanha in biermarinade

Welk bier ga je gebruiken is natuurlijk heel persoonlijk. Je moet opletten met de keuze want een stout is veel te sterk en te overheersend en een pils is weer te slap. Wij hebben gekozen voor een IPA maar een dubbel bier is ook super. Neem vooral een bier wat jezelf ook graag drinkt want dat werkt het beste.

Wanneer je geen OFYR hebt of vergelijkbaar kooktoestel kun je het recept natuurlijk ook gebruiken voor op de BBQ.

Voorbereiding

 1. Haal de picanha afhankelijk van de dikte 1 a 2 dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Op de dag van bereiding haal je het vlees ongeveer drie uur voor de bereiding uit de koeling en snijd je het vet kruiselings.
 3. Pel de knoflook en de ui en snijd grof.
 4. Gebruik een ovenschaal of een ziplock-zakje om het vlees te marineren. Leg het vlees in het ziplock-zakje en schenk hierin het bier samen met de knoflook, ui, worcestersaus, versgemalen peper en zout. Sluit het zakje en laat het vlees minimaal 2 uur marineren in de koeling.
 5. Spoel de groene aspergetips schoon en verwijder het kontje.
 6. Snijd de courgette in plakken of repen.
 7. Kook de aardappelen voor ongeveer 10 minuten en laat ze afkoelen gezien de bereiding anders te lang duurt op de OFYR. Snijd de aardappelen in partjes wanneer ze zijn afgekoeld.
 8. Schraap de bospenen schoon en spoel af. Blancheer de bospenen voor ongeveer 2 minuten.

Bereiding picanha en overige groenten

 1. Maak ten eerste de OFYR aan en zorg voor een mooi vuur. Het duurt ongeveer een uur voordat de bakring goed warm is. De bakring hoeft in het begin nog niet goed heet te zijn gezien we het vlees eerst gaan garen op het grillrooster hoog wat je kan plaatsen op de OFYR.
 2. Haal het vlees uit de marinade op het moment dat je de OFYR aanmaakt en laat op kamertemperatuur komen.
 3. Leg vervolgens het vlees op het rooster maar zorg ervoor dat er geen vuur onder het vlees ligt. Hiervoor kun je het hout naar één zijde verplaatsen. We gaan namelijk de picanha eerst langzaam garen in zijn geheel. Draai de picanha regelmatig voor een gelijkmatige garing van het vlees.
 4. Wanneer de bak ring voldoende heet is schenk je een beetje olie op de bak ring en kun je de aardappelpartjes bakken en de bospenen. Vergeet niet om de groenten regelmatig te draaien.
 5. Na ongeveer 30 minuten kun je de picanha van het rooster halen en in steaks snijden.
 6. Stook het vuur op zodat de bak ring goed heet wordt en bak de picanha steaks aan beide zijden tot ze een kerntemperatuur heeft van rond de 56 graden.
 7. Haal het vlees van de OFYR en laat ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
 8. Bak de aspergetips en de courgette tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten op de OFYR afhankelijk van de hitte van de bak plaat.
 9. Haal de groenten van de bak ring en serveer samen met de picanha.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!