• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Pasta
Tortellini recept

Een heerlijk pasta gerecht met Wagyu

Dit tortellini recept bereiden wij thuis regelmatig omdat het een eenvoudig recept is wat te combineren is met niet alleen vlees maar ook super smaakt met bijvoorbeeld tonijn. Het gerecht geeft een echte smaak explosie in je mond en wij weten zeker dat iedereen ervan gaat genieten.

2 personen

    Ingrediënten voor 2 personen

    • 2 Picanha steaks Spaans Wagyu
    • kaas tortellini
    • groene asperges
    • pitloze olijven
    • rucola
    • zongedroogde tomaten
    • groene pesto
    • Parmezaanse kaas
    • pijnboompitten
    • olijfolie

    Wanneer je dit tortellini recept gaat bereiden kun je ervoor kiezen om het warm of koud te eten. Het belangrijkste is echter dat je de verse groenten zoals de rucola pas toevoegt net voor het serveren. Hierdoor blijft de rucola lekker knapperig.

    Er zijn diverse soorten tortellini en je kunt er zelf voor kiezen welke je gaat gebruiken voor dit recept. Wij hebben gekozen voor de vierkazen variant. Tegenwoordig kun je ze vers kopen of juist uit de verpakking. Het voordeel van verse is dat ze in 2 minuten klaar zijn en de gedroogde variant duurt iets langer.

    Voor dit gerecht hebben wij gekozen voor de Spaanse Wagyu picanha wat een extra twist geeft aan dit recept. Je kunt het echter ook perfect combineren met tonijn of kipfilet blokjes.

    Voorbereiding tortellini recept

    1. Verwijder ten eerste het begin stukje van de groene asperges en snijd in vier stukken.
    2. Kook de tortellini volgens het recept op de verpakking en de asperges ongeveer 2 minuten in kokend water tot ze gaar zijn.
    3. Was vervolgens de rucola en snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
    4. Bak in een pan in een beetje olijfolie de pijnboompitten goudbruin.
    5. Meng ten slotte alle ingrediënten in een grote kom en breng eventueel op smaak met versgemalen peper en eventueel een beetje zout. Wij verwachten dat het verder op smaak brengen niet noodzakelijk is.
    6. Maak de salade af door er Parmezaanse kaas vlokken over te strooien of Parmezaanse kaas te raspen.

    Bereiding Wagyu picanha steak

    1. Haal ten eerste het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Net voor de bereiding haal je het vlees uit de koeling en verpakking en dep je het goed droog met keukenpapier.
    3. Zet vervolgens een pan op hoog vuur en bak het vlees goudbruin in 1 á 2 minuten per zijde. Let goed op de garing van het vlees tijdens de bereiding, houd een kerntemperatuur aan van rond de 56 graden voor medium.
    4. Haal ten slotte het vlees uit de pan en laat even rusten voor een aantal minuten.
    5. Serveer het vlees samen met het tortellini recept.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    10% korting!