• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Pasta
Gehaktballen in tomatensaus

Een eenvoudige pasta!

Zelf gehaktballen in tomatensaus maken? Met dit recept zet je snel een heerlijk pasta gerecht op tafel met gehaktballetjes. Het is een ideaal gerecht om doordeweeks te bereiden of voor te bereiden voor de volgende dag.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten gehaktballen

  • 1 kg rundergehakt
  • 2 witte boterhammen
  • 2 teentjes knoflook
  • verse bladpeterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Ingrediënten tomatensaus

  • 800 gram tomatenblokjes
  • 700 ml basilicum passata
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 rode chilipeper
  • verse basilicum
  • zout

Gehaktballen maken

In het recept staat beschreven dat wij de gehakballen garen in de oven. Je kunt de gehakballen natuurlijk ook eerst bakken in een pan wanneer dit makkelijker is. Daarna voeg je ze toe aan de saus en gaart ze verder.

Om te bepalen of de smaak naar wens is maken wij altijd eerst één gehakballetje. Bak deze in een pan en proef of de smaak naar wens is. Op deze manier kun je nog eventueel kruiden toevoegen en het gehakt verder op smaak brengen.

Zelf gehaktballetjes maken

  1. Haal ten eerste het gehakt een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas en snijd de peterselie fijn.
  3. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  4. Snijd de korstjes van het wittebrood en snijd grof. Stop het in een keukenmachine maal het wittebrood fijn.
  5. Neem een grote kom en voeg hierin het gehakt samen met de peterselie, knoflook, Parmezaanse kaas, twee eieren en een deel van het wittebrood.
  6. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe en meng het gehakt door elkaar. Wanneer het gehakt te nat is kun je meer witbrood toevoegen.
  7. Maak er mooie gehaktballetjes. Dek de schaal eventueel af en plaats in de koeling tot gebruik.

Bereiding gehakballen in tomatensaus

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. We gaan namelijk de gehaktballetjes eerst garen in de oven. Dit kan natuurlijk ook in een pan door ze rondom aan te bakken.
  2. Leg de gehaktballetjes op bakpapier en strijk ze in met olijfolie.
  3. Plaats de gehaktballen vervolgens 10 minuten in de oven.
  4. Snijd de rode chilipeper fijn.
  5. Zet vervolgens een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak de rode peper heel even.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de pasta toe en breng de saus aan de kook.
  7. Plaats een deksel op de pan en laat de saus rustig koken.
  8. Haal na 10 minuten de gehaktballetjes uit de oven en leg ze in de saus. Zorg ervoor dat de gehaktballetjes geheel bedekt zijn door de saus.
  9. Plaats de deksel terug op de pan en laat de saus gedurende 30 minuten rustig koken.
  10. Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met Penne of een ander soort pasta wat je voorkeur heeft.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Vergeet dan niet om gehakt in je winkelmand te plaatsen. Voor dit gerecht gebruikten wij ons rundergehakt maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ons gemengd gehakt.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!