Tonijnfilet | SAKU
Tonijnfilet | SAKU
€16,95
Maak zelf een keuze uit de beschikbare leverdag
BezorgingGratis thuisbezorgd
Bestellingen vanaf €100,-
Topkwaliteit vlees
Uit eigen vleesgroothandel
Vers ingevroren
Smaak & kwaliteitsgarantie
Tijdstip van leveren
Tussen 17 en 22 uur bezorgd
Verdere informatie
Saku is de Japanse naam voor klein blok. De Saku blok wordt gesneden van de rugfilet, geschikt voor sushi en sashimi.
Tonijnmoot bevat weinig vet
Het vlees van een tonijnmoot is stevig en rood. Verder bevat het slechts weinig vet. Het is niet zonder reden dat deze vissoort over de hele wereld bijzonder populair is. Er zijn nauwelijks mensen die deze vis niet lusten. Een van de meest eenvoudige bereidingen is sashimi tonijn. Kies hierbij zeker voor een iets vettere tonijnfilet. Deze heeft namelijk meer smaak. Snijd de vis vervolgens in plakjes van ongeveer anderhalve centimeter. Serveer het met wasabi, ingelegde gember en sojasaus. Krijg je gasten die je een lekkere maaltijd wilt voorschotelen, dan is sashimi tonijn een uitstekende keus.
Veel variatie mogelijk met tonijn
Heb je een tonijnmoot in huis, dan kun je allerlei kanten uit met de bereiding. Kies je voor sashimi of een lekkere tonijnsalade? Heeft een vers gebakken tonijnsteak meer jouw voorkeur? Tonijn op een goede manier bereiden begint met de aankoop. Zorg voor vis die zo vers mogelijk is, zoals bij Inamood. Vervolgens start je de bereiding met een goede marinade of je voegt zout en peper toe. Wil je dat de smaak zo goed mogelijk in de vis trekt, laat de marinade dan langer trekken. Andere kruiden voeg je pas later toe. Anders heb je kans op een verbrande tonijnfilet in je pan.
De perfecte tonijnsteak bereiden
Haal de tonijnsteak ruim van te voren uit de koelkast. Ongeveer een half uur is het meest ideaal. De steak kan dan goed op temperatuur komen, maar je hoeft niet bang te zijn dat deze bederft. Bak de vis in een grillpan of een koekenpan. Kies je een grillpan, dan moet je de vis zelf even invetten. Bij een koekenpan giet je de olie gewoon in de pan. Zorg altijd voor een goed hete pan. Je kruidt de moot van te voren alleen met wat zout en peper. Deze vis kan anders namelijk snel verbranden. Heel lekker is een variatie met sesamzaadjes. Haal de vis hier voor het bakken even doorheen en je geniet van een Aziatisch visgerecht. Bak dan op een iets lager vuur, zodat de sesam niet verbrandt. Tijdens het bakken laat je de vis zoveel mogelijk liggen. Zo gaart hij gelijkmatig en het vlees blijft beter intact.
Tonijnfilet | SAKU | Recepten
Productgegevens
Productomschrijving | Rode tonijn saku (Thunnus albacares) zonder huid, graatloos, diepvries, gevangen in FAO 71 |
---|---|
Ingrediënten | 99% tonijn (VIS), antioxidanten (E300, E301), stabilisatoren (E331, E451) |
Allergenen | Ja, bevat VIS |
Voedingswaarde per 100 gram | Energie 409kJ/96kcal, Vetten 0,5g waarvan verzadigde vetzuren 0g, Koolhydraten 0g waarvan suikers 0g, Eiwitten 23g, Zout 0,39g |
Bewaren | Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na openen en/of ontdooiing bewaren bij max. 4°C en binnen 24 uur consumeren. |
Bereiden | Product door en door verhitten voor consumptie. |
Kies je gewenste gewicht | 150 – 250 gram, 250 – 350 gram, 350 – 450 gram, 450 – 550 gram |
Dit vonden anderen van dit product
Je Tonijnfilet | SAKU eenvoudig besteld & geleverd
Zorgvuldig verpakt
Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.
Uniek in Nederland
Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.
Innoverende isolatie koelbox
Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maakt het een innoverende isolatie koelbox,