Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Paella met Kip en Chorizo
Chefkok Inamood | 22 september 2022
Recept printenVoor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
Paella met kipfilet en Chorizo is een echt zomergerecht wat je perfect kunt maken op de OFYR of zelfs op de BBQ. Met dit geweldige gerecht wil je gelijk je koffers pakken en vertrekken naar Spanje waar je overal Paella kunt eten. Paella komt oorspronkelijk uit Valancia maar is tegenwoordig overal te vinden in Spanje. Er zijn super veel varianten van Paella in Spanje en de meeste herkennen dit aan Paella met zeevruchten. Dit komt natuurlijk omdat de meeste op vakantie gaan langs de kust, waar de Paella marisco wordt gemaakt.
Van oudsher wordt Paella gemaakt met kip, konijn en slanken en dus niet wat de meeste mensen gewend zijn om te eten. In deze variant heb ik een Paella gemaakt met kip en chorizo zodat het gerecht een lekkere pit krijgt. Eén van de ingrediënten in Paella is saffraan wat de mooie gele kleur geeft aan het gerecht. Wanneer je deze niet kunt krijgen of wanneer je het te duur vindt kun je voor de gele kleur ook kurkuma gebruiken.
Socarrat is de krokante korst die ontstaat bij het maken van Paella en is een echte delicatesse. Deze korst ontstaat wanneer je de bouillon toevoegt aan het gerecht met de paellarijst. Het idee is dat je dan niet meer roert in je gerecht maar af en toe de pan schud. Op deze manier wordt de onderste laag bij de bodem van de paella pan lekker krokant.
Nu is dit eigenlijk de grootste uitdaging van de Paella gezien je niet wilt hebben dat de rijst aanbrand. Wanneer je gaat kijken op Youtube en je zoekt op Paella zie je de meeste chefkoks ook gewoon roeren. Het is namelijk lastig om in te schatten hoe hoog je vuur moet staan om het niet te laten aanbranden en helemaal wanneer je dit gerecht maakt op de OFYR. Van mij mag je dus best roeren als je geen waarde hecht aan het krokante korstje 🙂.
Voor dit recept heb ik een geweldige grote pan gietijzeren pan gebruikt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een dutch oven gebruiken of een skillet. Je hoeft dus niet perse een echte paella pan te kopen. Dit recept maakte ik voor 15 personen en heb de ingrediënten uitgewerkt voor 5 á 6 personen. De verhouding is dus goed voor een normale pan of dutch oven.
Ben je opzoek naar andere eenpansgerechten om te serveren? Neem dan eens een kijkje tussen onze categorie eenpansgerechten.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.