• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 90 minuten
Aantal porties 12 personen
Keuken Barbecue
bbq cake

Een heerlijke cake van de BBQ!

Een citroen cake maken op de BBQ is net zo makkelijk als in de oven en smaakt zelf nog iets beter als je de cake plakken daarna even grilt boven directe hitte. Deze citroen cake met balsamico fruit en slagroom is gemaakt door mijn dochter die de smaak van barbecueën ook heeft te pakken. Het is super als vader om samen met je dochter te koken.

12 personen

Ingrediënten voor 12 personen

Ingrediënten cake

  • 300 gram suiker
  • 300 gram boter, op kamertemperatuur
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel melk
  • 1 citroen
  • snufje zout

Ingrediënten fruit

  • 1 bakje verse aardbeien
  • 1 bakje verse bramen
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker 

Het leuke aan dit cake recept is dat je alles een dag vooraf kunt bereiden op de BBQ. Krijg je vrienden op bezoek dan hoef je dit nagerecht alleen nog in plakken te snijden en even af grillen. Haal het fruit uit de koeling en binnen 5 minuten heb je een heerlijk nagerecht van de BBQ. Zo makkelijk kan barbecueën zijn als je planning maar goed is. In het recept maakte mijn dochter gebruik van een keramische taartvorm maar je kunt natuurlijk ook gewoon een springvorm gebruiken of een cakeblik. Deze kunnen gewoon op de barbecue gezien een barbecue gewoon hetzelfde werkt als een oven.

Voorbereiding

  1. Weeg ten eerste de boter en de suiker af en schud deze in een kom. Mix met een handmixer tot een romige massa.
  2. Voeg vervolgens de eieren toe één voor één en vergeet tussendoor niet te mixen.
  3. Weeg de bloem af en schud deze bij het mengsel samen met een snufje zout en klop ongeveer 10 minuten tot een smeuïge massa.
  4. Rasp één citroen boven het deeg en pers vervolgens het sap van een halve citroen uit boven het deeg.
  5. Voeg tenslotte nog één eetlepel melk toe en mix alles door elkaar.
  6. Vet de bakvorm in met boter en bestuif daarna met bloem zodat de cake makkelijk loslaat van de bodem.
  7. Neem de bakvorm en schenk hierin het deeg.
  8. Maak de aardbeien schoon en snijd ze door de helft.
  9. Meng daarna de aardbeien samen met de bramen, balsamicoazijn en suiker in een kom. Marineer het fruitmengsel minimaal 20 minuten in de koeling. Je kunt dit bereiden als de citroencake in de barbecue staat.
  10. Klop ten slotte de slagroom met de vanillesuiker in een kom en zet weg tot gebruik.

Bereiding BBQ cake

  1. Maak ten eerste de barbecue aan door één van de buitenste branders aan te maken. Regel de temperatuur van de barbecue naar 150 graden.
  2. Plaats vervolgens de bakvorm boven het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel voor ongeveer 30 minuten. Draai daarna de bakvorm om en sluit de deksel voor nog eens 30 minuten tot de cake gaar is. Controleer met een prikker of het deeg gaar is. De prikker moet er schoon uitkomen.
  3. Haal de bakvorm met handschoenen uit de barbecue en verwijder de cake direct uit de bakvorm. Het makkelijkste is om een rooster te leggen op de bakvorm en deze te draaien. Til de bakvorm op en de cake ligt op het rooster. Leg de cake niet op een bord omdat deze dan soppig wordt.
  4. Snijd de afgekoelde cake in plakken en grill ze even aan beide zijden boven het directe gedeelte van de barbecue tot je mooie grillmarkt hebt.
  5. Haal ten slotte de citroencake van de barbecue en serveer met fruit en vers geklopte slagroom.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!