• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Zomer
loaded fries

Een geweldige snack!

Loaded fries kun je tegenwoordig overal bestellen maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Wij maakten deze friet met diverse toppings in combinatie met onze pulled beef piri piri. Je kan het echter ook maken met onze pulled beef smokey of pulled pork mocht je dat lekkerder vinden. Wil je pulled pork zelf maken? Daarvoor hebben we ook een recept geplaatst op onze website. En hou je pulled pork over? Dan maak je toch gewoon een broodje pulled pork.

2 personen

Ingrediënten 2 personen

  • 1kg vastkokende aardappelen
  • 500 gram pulled beef
  • 1 rode ui
  • 1 potje Jalapenopepers
  • gerapte cheddar kaas
  • gerapte normale kaas
  • gefrituurde uitjes
  • saus naar keuze
  • 2 lente ui
  • 2 romatomaten

Voorbereiding

  1. Pel de rode ui en snipper fijn.
  2. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadjes en het vocht. Vervolgens snijd je de tomaten in reepjes en dan in blokjes.
  3. Verwijder het kontje en het begin van de lente-ui en snijd in ringen.

Bereiding Loaded fries

  1. Haal de pulled beef een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Schil ten eerste de aardappelen en snijd er dunne frietjes van. Spoel de frietjes af met water en maak droog.
  3. Bak de frietjes eerst voor op 150 graden voor ongeveer 5 minuten. Laat ze goed uitlekken en bak ze daarna nog even op 180 graden tot ze mooi verkleurd zijn.
  4. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden.
  5. Zet een pan op het vuur en warm de pulled beef langzaam op. Voeg een beetje barbecuesaus toe voor net dat beetje extra smaak.
  6. Verdeel de friet over twee schaaltjes die bestendig zijn tegen de warmte van de oven of verdeel de friet over een bakplaat.
  7. Leg de pulled beef op de friet en verdeel het zo dat overal een beetje pulled beef ligt op de friet.
  8. Hierna kun je de overige ingrediënten verdelen over de pulled beef zoals de rode ui, tomaten, jalapenopepers en lente ui.
  9. Strooi de twee soorten kaas over de ingrediënten en plaats in de oven tot de kaas is gesmolten.
  10. Maak het af door er nog gefrituurde uitjes over te strooien voor een lekkere crunchy bite en eventueel nog wat extra lente ui.
  11. Serveer direct met een lekkere saus of voeg saus toe voordat je kaas erover heen gaat strooien.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!