• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 600 minuten
Aantal porties 12 personen
Keuken Barbecue
Pulled pork maken

Pulled pork wie is er niet gek op!

Boston butt is een heerlijk stuk varkensvlees wat perfect geschikt is om pulled pork van te maken. In Nederland gebruiken wij meestal procureur (varkensnek) echter bij barbecue wedstrijden wordt het liefste boston butt gebruikt. Maar wat is nu eigenlijk een Boston butt? Het is niet zoals de naam zegt een stuk uit de kont van een varken. Zoals de naam al doet vermoeden is de naam Boston butt afkomstig uit de regio Boston in America. Het is een stuk dat wordt gesneden uit de schouder van het varken en bevat ook een gedeelte van het bot. De varkensschouder werd vervoerd in een vat wat in America ook wel butt wordt genoemd. Zo is de naam Boston butt dus ontstaan!

Ingrediënten

 • 1 boston butt
 • Inamood porkrub
 • barbecuesaus
 • broodjes
 • zuurkool

Bereiding van de Boston Butt

Een Boston butt is een groot stuk vlees die te verkrijgen is in diverse gewichten bij ons. Tijdens de bereiding kun je kiezen voor twee manieren. Of je gaat low and slow waardoor het vlees ongeveer 15 uur nodig heeft om te garen of je gaat voor de iets snellere methode. De snellere methode wordt hieronder uitgelegd en kun je na een kleine 8 uur al genieten van de heerlijke pulled pork.

Vind je het echter super om de tijd te nemen dan bereid je de Boston butt op een temperatuur van 120 graden. Rook het vlees dat eerst een aantal uur en pak het daarna in met aluminiumfolie of butcherpaper. Je kunt er ook voor kiezen om het vlees helemaal niet in te pakken maar dat verlengt de tijd. Je hoeft niet bang te zijn dat het vlees droog wordt gezien een Boston butt voldoende vet bevat om het mooi sappig te houden.

Ben je net als ons fan van lekker lang low and slow barbecueën? Dan is ons recept van de Beef Hammer misschien wel iets voor jou.

Voorbereiding

 1. Haal ten eerste de boston butt 2 á 3 dagen voor de bereiding uit de vriezer. Het vlees heeft namelijk redelijk lang nodig om te ontdooien door het gewicht.
 2. Verwijder de folie van de boston butt en dep droog met keukenpapier.
 3. Snijd de vetkap kruiselings in met een scherp mes en let op dat je niet het vlees raakt.
 4. Strooi grof zeezout over het vet en wrijf het in de gleuven die je gemaakt hebt.
 5. Draai de boston butt om en strooi de rub over het vlees en vergeet de zijkanten niet. De zijde met de vetkap hoef je niet in te wrijven doordat het vet gaat smelten.

Pulled pork maken BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats beide plate setter en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën.
 2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 150 graden en sluit de schuiven voor 3/4 of iets verder tot de temperatuur stabiel is.
 3. Maak het rooster schoon met een borstel en wrijf het daarna schoon met een stukje keukenpapier en zonnebloemolie.
 4. Haal één rooster en plate setter uit de barbecue en voeg rookout toe in de vorm van chuncks. Deze hebben het voordeel dat ze veel langer rook afgeven dan snippers. Plaats de plate setter en het rooster terug en leg de boston butt op het rooster met de vetkap omhoog. Sluit vervolgens de deksel van de barbecue en wacht voor een dik uur.
 5. Controleer na een uur of de vetkap mooi verkleurd is door de rook. Je ziet dan dat het vet donker geel is geworden.
 6. Leg op een werkplek een groot stuk aluminiumfolie en leg vervolgens hier het vlees op. Pak de boston butt goed in met de aluminiumfolie. Zelf gebruik ik meestal twee lagen zodat het zeker niet gaat scheuren.
 7. Regel in de tussentijd de barbecue naar een temperatuur van 180 graden. Controleer even of er nieuwe kolen bij moeten maar dat is bij een kamado niet nodig.
 8. Leg de boston butt terug op het rooster en sluit de barbecue voor ongeveer 4 á 5 uur tot een kerntemperatuur van rond de 85 graden.
 9. Haal de boston butt uit de barbecue en verwijder de aluminiumfolie maar let op voor al het vocht dat in de verpakking zit. Zelf knip ik een stukje uit de zijkant en giet het vocht in een schaal. Op deze manier zit niet de hele buitenkeuken onder het vocht en kun je, jezelf niet verbranden.
 10. Leg de buston butt terug op de barbecue en sluit de deksel voor ongeveer een uur tot een kerntemperatuur van 91 graden.
 11. Pak het vlees in en laat voor ongeveer een uur rusten in een koelbox.

Bereiding broodjes

 1. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken in een ovenschaal. Dit vind ik persoonlijk het makkelijkste zodat alles netjes in de schaal blijft.
 2. Haal de hoeveelheid pulled pork uit de schaal en meng dit met de barbecuesaus en een beetje vocht. De rest van het vlees laat je afkoelen. Neem ziplock zakjes en vries de rest van het vlees in voor een andere keer.
 3. Neem een broodje naar keuze en beleg met de zuurkool en de pulled pork en schenk er nog een beetje barbecuesaus over.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!