• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Lady steak recept met paddenstoelen

Chefkok inamood, dinsdag 04 mei 2021

Dit lady steak recept is een gerecht voor de echte liefhebber, botermalse tournedos met bijpassend garnituur. Leuk om samen te bereiden onder het genot van een heerlijk wijntje.

Wat is een Lady Steak?

Het is een rare benaming maar je ziet het op diverse menukaarten staan in restaurants. Je kunt een lady steak zien als een mager stuk vlees van een laag gewicht. Wij hebben dit gerecht bereid met onze tournedos. Een tournedos is een steak gesneden van de ossenhaas wat ook wel het malste stuk vlees wordt genoemd van een rund. Het is een mager stuk rundvlees met veel smaak en heerlijk mals.

Ingrediënten

  • Ossenhaas aanbieding
  • 800 gram rozeval aardappelen
  • 250 gr champignons
  • 150 gr shi-take
  • 150 gr oesterzwammen
  • 1 rode grote rode ui
  • 1 teentje/ bolletje knoflook
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 takje tijm en 1 takje rozemarijn.
  • Olijfolie

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de tournedos een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat deze langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Laat vervolgens de tournedos op kamertemperatuur komen voor de bereiding in de pan.
  3. Was daarna de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes.
  4. Snipper de tijm en de rozemarijn fijn.
  5. Neem een ovenschaal en leg de aardappelpartjes erin. Sprenkel olijfolie over de aardappelpartjes en breng op smaak met de fijn gesneden kruiden, zout en versgemalen peper.
  6. Pel de knoflook en snipper fijn.
  7. Borstel vervolgens de paddenstoelen schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de paddenstoelen in vieren of door de helft afhankelijk van de grote.
  8. Pel ten slotte de ui en snipper deze fijn.

Bereiding lady steak

  1. Verwarm ten eerste de oven voor op 220 graden en bak de rozeval aardappelen tot ze gaar zijn in de oven.
  2. Zet vervolgens een wok op het vuur en schenk een beetje olijfolie in de wok.
  3. Fruit heel even de rode ui met de knoflook aan en voeg vervolgens de paddenstoelen toe en wok deze tot ze gaar zijn.
  4. Zet een grillpan of het vuur en smelt een klont boter. Bak hierin de tournedos aan beide zijden tot het vlees mooi verkleurd is. Beide zijden ongeveer 2 a 3 minuten is voldoende. Het is een beetje afhankelijk van de temperatuur van de tournedos en de dikte. Bak tot de gewenste gaarheid is bereikt.
  5. Haal ten slotte de tournedos uit de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten onder zilverfolie.

Serveer de lady steak samen met de rozeval aardappelen en de gewokte champignons.

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?