• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
vegetarisch pasteitje

Een heerlijk vegetarische voorgerecht!

Een heerlijk vegetarisch pasteitje van de barbecue is een perfect voorgerecht om eens te bereiden. In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van paddenstoelen en hier een ragout van gemaakt om een portobello mee te vullen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote portobellos
  • 400 gram wilde paddenstoelenmelange
  • boter
  • 2 grote eetlepels bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 50 ml slagroom
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 sjalot
  • walnoten
  • pecorino (kaas)
  • zout en versgemalen peper

Je kunt de ragout maken in een pannetje op de barbecue of gewoon op het fornuis. Het makkelijkste is om de saus gewoon te maken op het fornuis gezien de kamado anders veel te warm wordt. Je kunt namelijk niet roeren met een gesloten deksel.

Het leuke aan dit recept is dat de basis is beschreven voor het maken van een ragout saus. Je kunt hierdoor ook de paddenstoelen weglaten en deze vervangen door bijvoorbeeld pulled chicken of pulled beef. Hiervoor hoef je alleen de pulled chicken toe te voegen aan de saus gezien onze pulled producten reeds gegaard zijn.

Ga je met kerst een compleet drie- of viergangendiner bereiden dan is dit een ideaal voor- of tussengerecht. Ben je opzoek naar inspiratie voor kerst? Kijk dan eens in onze categorie kerstrecepten.

Voorbereiding

  1. Maak de portobello’s schoon en verwijder de steel zodat je de portobella geheel kunt vullen.
  2. Daarna kun je de paddenstoelen schoonmaken en in repen snijden voor de vulling.
  3. Pel de sjalot en snipper fijn.

Bereiding Vegetarische ragout

  1. Zet ten eerste een pan op het fornuis en voeg een klontje boter toe. Smelt de boter in de pan en voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze gaar zijn.
  2. Verwijder vervolgens de paddenstoelen uit de pan en smelt een klont boter om de saus te kunnen maken. Ongeveer 50 gram.
  3. Voeg de fijngesneden sjalot toe en bak heel even tot glazig.
  4. Roer er vervolgens de bloem door tot je een bal krijgt. Bak deze heel even en schenk beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf roeren zodat je geen klontjes krijgt want dat zou zonden zijn. Voeg bouillon toe tot je een mooie dikke saus hebt en voeg dan eerst de slagroom toe. Breng de saus aan de kook en voeg eventueel meer bouillon toe tot je een mooie saus hebt.
  5. Schenk de paddenstoelen terug in de pan en roer door de saus. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Laat de saus even rustig koken voor ongeveer 5 minuten.

Bereiding vegetarisch pasteitje

  1. Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter omdat we direct en indirect gaan barbecueën. Plaats het rooster en sluit de deksel tot de temperatuur van de kamado ongeveer 180 graden is.
  2. Wrijf de portobello’s in met olijfolie en leg ze op het rooster boven het directe gedeelte tot ze gaar zijn. Wanneer het te hard gaat kun je ze verder garen boven het indirecte gedeelte.
  3. Leg de portobello op een bord en schep hierin de ragout. Rasp pecorino erover en fijn gehakte walnoten. Voor de kleur kun je nog wat peterselie toevoegen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!