• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Rundvlees
biefstuk marineren knoflook

Een geweldige marinade!

Knoflook gebruiken voor een marinade is natuurlijk altijd een succes. Daarom hebben wij een eenvoudige knoflook marinade gemaakt voor biefstuk. Je hebt niet meer nodig dan knoflook en verse kruiden. Je kunt deze marinade gebruiken voor iedere soort biefstuk. Wij gebruikten in dit recept onze Chateaubriand maar dit mag ook een ander deel zijn. Het bereiden kan dan wel anders zijn.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 800 gram Chateaubriand
  • 3 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • zout en versgemalen peper

Biefstuk met knoflook

Biefstuk marineren in knoflook is een geweldige combinatie. De knoflook smaak trekt tijdens het marineren lekker in het vlees. In dit recept hebben wij het simpel gehouden omdat biefstuk wat ons betreft niet veel nodig heeft. Combineer de biefstuk met knoflook marinade met een lekkere jus om het helemaal af te maken.

Ben je opzoek naar een andere biefstuk marinade? Dan hebben wij een blog geschreven met in totaal vijf verschillende marinades voor dit heerlijke stuk vlees.

In ons assortiment hebben wij diverse soorten biefstuk. Wil je biefstuk kopen om een heerlijk recept mee te maken? Neem dan eens een kijkje tussen de diverse producten die wij hebben.

Biefstuk marineren met knoflook

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Minimaal twee uur voor de bereiding gaan we het vlees marineren. Verwijder hiervoor de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Breng het vlees op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Pel drie teentjes knoflook en plet deze zodat de smaak goed in de marinade kan trekken.
  5. Neem een ziplock zak en doe hierin de knoflook, verse rozemarijn en verse tijm.
  6. Giet er ongeveer 50 ml olijfolie in en meng door elkaar.
  7. Leg het vlees in de knoflook marinade en zorg dat deze bedekt is met de marinade.
  8. Sluit de ziplock zak en zorg dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit.
  9. Leg het vlees in de koeling voor minimaal 2 uur maar bij voorkeur langer.

Bereiding knoflook biefstuk

  1. Zorg er ten eerste voor dat het vlees op kamertemperatuur is door het vlees een half uur voor de bereiding uit de koeling te halen.
  2. Zet een pan op hoog vuur en laat de pan op temperatuur komen.
  3. Smelt een beetje bakvet en bak de chateaubriand rondom bruin.
  4. Verwarm een oven voor op 120 graden.
  5. Leg het vlees in een ovenschaal en plaats in de oven tot een kerntemperatuur is bereikt van rond de 53 graden.
  6. Haal het vlees uit de oven en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  7. Snijd het vlees aan en serveer.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!