Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-
Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!
Chefkok Inamood, maandag 04 oktober 2021
Een heerlijk eenvoudig recept om even snel tussendoor te bereiden is deze rode pesto spaghetti met onze Wagyu flat iron steak. De Wagyu flat iron steak uit Australië heeft een hoge marmering wat zorgt voor een geweldige extra smaak aan het vlees. De rode pesto geeft wat pit aan de spaghetti waardoor het een mooie combinatie is geworden omdat het vlees botermals is. Op deze manier zet je toch weer iets speciaals op tafel. Je hebt dit flat iron steak recept in nog geen 30 minuten op tafel staan wat het uitermate geschikt maakt om gewoon door de week te bereiden.
De flat iron steak is een steak die gesneden is van het sukadestuk van het rund en is zeer geschikt om te bakken of te grillen. Een Flat Iron steak is uniek in zijn soort. Waar we de sukade voornamelijk kennen als suddervlees, is de Flat Iron ook een perfect stuk vlees om te grillen. De marmering van de Wagyu geeft een ongekende smaak en doet absoluut niet onder voor onze andere biefstukken. Wat ons betreft een stuk vlees die elke bbq liefhebber geproefd moet hebben.
Wij hebben de flat iron steak bereid op de barbecue maar het is net zo makkelijk te bereiden in een pan op het fornuis. Niet iedereen maakt namelijk de barbecue nog aan in de herfst of winter. Bak de flat iron steak dan gewoon in een beetje boter of gebruik een grillpan. Bak het vlees eerst aan op hoog vuur aan beide zijden. Daarna zet je het fornuis lager tot de gewenste kerntemperatuur. Plaats geen deksel op de pan tijdens de bereiding van het vlees.
Succes met de bereiding en veel Grillffun!