• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 8 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Rundvlees
flat iron steak BBQ

Een geweldig steak!

Het bereiden van een flat iron steak is helemaal niet zo moeilijk maar leggen het graag uit. In dit recept gaan we uitleggen hoe je deze heerlijke steak bereid op de BBQ en in de pan. Wat ons betreft heeft het vlees niet meer nodig dat een beetje zout. Je kunt het echter ook marineren of voorzien van een lekkere dry-rub.

4 personen

    Ingrediënten 4 personen

    • 4 flat iron steaks
    • geklaarde boter
    • roomboter
    • zout en versgemalen peper
    • 2 teentjes gepelde knoflook
    • verse tijm
    • verse rozemarijn

    Flat iron steak sous vide

    Naast flat iron steak bereiden in de pan kun je flat iron steak ook sous vide bereiden. Tijdens het sous vide bereiden gaar je het vlees langdurig tot een bepaalde temperatuur. Je kan tijdens het sous vide garen ook kruiden toevoegen. Hierna hoef je het vlees alleen even heel heet of te grillen of te bereiden in de pan. Het vlees blijft door deze bereiding lekker mals.

    In ons assortiment hebben wij diverse soorten flat iron steak. Wil je flat iron steak kopen om een heerlijk gerecht mee te maken? Bekijk dan eens ons assortiment en plaats het vlees in de winkelwagen.

     

    Flat iron steak bereiden pan

    1. Breng de flat iron steak ongeveer 30 minuten voor de bereiding eerst op smaak met zout. Dep van te voren het vlees eerst goed droog met keukenpapier.
    2. Zet een pan op het fornuis op hoog vuur en laat de pan eerst goed heet worden.
    3. Smelt een klontje geklaarde boter.
    4. Leg het vlees in de pan en bak rondom goudbruin. Blijf met het vlees bewegen zodat het vlees vooral mooi verkleurd.
    5. Regel het vuur lager en voeg roomboter toe en eventueel verse kruiden en knoflook. Bak het vlees nu medium of medium-rare en keer regelmatig. Schep de gesmolten boter over het vlees tijdens de bereiding.
    6. Haal het vlees uit de pan en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Let op dat de temperatuur nog iets stijgt tijdens het rusten.
    7. Snijd het vlees en serveer!

    Flat iron steak bereiden BBQ

    1. Het bereiden op de BBQ is niet veel anders, je dept het vlees droog en brengt het op smaak met zout.
    2. Maak de BBQ aan en zorg voor een directe en indirecte zone en regel de temperatuur van de BBQ naar 250 graden.
    3. Leg het vlees op het rooster boven directe hitte en draai na 2 minuten om en gril de andere zijde voor 2 minuten.
    4. Is het vlees mooi goudbruin dan kun je het verplaatsen naar het indirecte deel.
    5. Controleer wel of de kerntemperatuur nog geen 48 graden aangeeft. Anders kun je het vlees direct van de BBQ halen.
    6. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie voor 5 minuten. Na het rusten is het vlees perfect medium-rare.
    7. Snijd het vlees en serveer!

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen

    Hoe lang moet je een flat iron steak bakken?

    Een flat iron steak bak je per zijde ongeveer 3 minuten tot de gewenste garing is bereikt. Zorg er wel voor dat het vlees op kamertemperatuur is.

    Wat is de beste kerntemperatuur voor een flat iron steak?

    Wat ons betreft is de beste kerntemperatuur voor een flat iron steak tussen de 54 en 57 graden voor medium-rare. Let wel op dat de temperatuur nog iets stijgt tijdens het rusten.

    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (0)
    Volg onze socials!
    10% korting!