• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 120 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
buikribben bbq

Spareribs bereiden in nog geen 2 uur!

Veel mensen zijn liefhebber van spareribs en we genieten er met z’n alle van. Je hoeft spareribs natuurlijk niet op de barbecue te bereiden maar het is wel het lekkerste volgens ons. Zo ook met de bereidingen van onze Iberico buikribben op de BBQ.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten buikribben

 • 2 kg Iberico buikribben
 • 2 eetlepels hete paprikapoeder
 • 2 eetlepels uienpoeder
 • 2 eetlepels knoflookpoeder
 • 1 theelepel komijnzaad
 • 2 eetlepels oregano
 • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
 • 2 eetlepels grof zeezout

Ingrediënten mopsaus

 • 240 ml appelciderazijn
 • 60 ml mosterd (tip, gebruik geen scherpe mosterd)

Er zijn diverse manieren om spareribs te bereiden zoals met de 3 2 1 methode. Deze wordt door de meeste mensen gebruikt. Echter heeft de duur alles te maken met het soort spareribs en de dikte. Natuurlijk ook hoe je ze graag eet. Bij de 3 2 1 methode zijn de spareribs vaak veel te gaar en zoals ze het noemen fall of the bone. Je kunt er de botjes uittrekken. Sommige vinden dit het lekkerste en andere hebben graag nog een bite.

De 3 2 1 methode staat voor de uren van bereiding. Je hebt dus 6 uur nodig om spareribs te bereiden. Het kan echter ook sneller met deze buikribben van de BBQ. We maken zelf een Memphis dry rub maar je kunt er natuurlijk ook eentje die je lekker vindt bij ons bestellen. We gaan de spareribs droog kruiden en laten marineren in de koelkast voor ongeveer 8 uur of langer. De Spareribs gaan vervolgens op de barbecue bij een temperatuur van 150 graden. Je kunt dan al na ongeveer 2 uur genieten van deze heerlijke buikribben. We gaan de ribben niet voorzien van een saus zoals dat vaak wordt gedaan. Ze worden droog geserveerd zoals ze dan doen in Memphis ‘legendarische barbecue-trefpunt, de Rendezvous.

Voorbereiding

 1. Haal het vlees twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Meng alle kruiden goed door elkaar in een kommetje. Het kruidenmengsel is voldoende voor ongeveer 4 buikribben.
 3. Verwijder na een dag de verpakking van het vlees en dep droog met keukenpapier.
 4. Draai de ribben om met de vleeszijde op een snijplank en verder het vlies door met een lepel onder het vlies te steken en dan op te tillen.
 5. Strooi de zelfgemaakte dry-rub over de ribben en dek af met vershoudfolie. Plaats de ribben afgedekt voor minimaal 8 uur in de koeling zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.

Bereiding Buikribben op de BBQ

 1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats de plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Wil je het vlees ook een rooksmaak geven, dan is het verstandig om een aantal chunks toe te voegen voor de rooksmaak.
 2. Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 150 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado. Laat ze wel een stukje open zodat er een luchtdoorstroming blijft en de houtskool niet uitgaat.
 3. Leg het vlees op het rooster en sluit de deksel van de BBQ.
 4. Meng de appelciderazijn met de mosterd en wrijf hier iedere 20 minuten de ribben mee in.
 5. Na 1,5 t0t 2 uur controleer je met een tandenstoker bij de botten of het vlees al loslaat. Zo kun je controleren of de buikribben gaar zijn.
 6. Haal ten slotte de ribben van de BBQ en serveer samen met een lekker biertje.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!