• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Wild
fazant oven

Fazant bereiden tot perfectie!

De bereiding van dit fazant gerecht is helemaal niet moeilijk. Het vlees van een fazant heeft een heerlijke smaak en wanneer je onderstaande bereiding volgt droogt het vlees niet uit. Je kunt er diverse bijgerechten bij serveren zoals spruitjes of bijvoorbeeld witlof. Ook zie je vaak dat ze er zuurkool bij serveren met aardappelpuree. Je kunt dus alle kanten op met de bijgerechten.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 1 fazant
    • 4 plakjes ontbijtspek
    • roomboter
    • zout en versgemalen peper

    Vaak zie je ook dat ze het vlees eerst even voor ongeveer 2 uur pekelen om uitdroging te voorkomen tijdens de bereiding. Gezien het vlees mager en dus niet veel vet bevat is het mogelijk dat het droog wordt. Je kunt dit voorkomen door het vlees eerst te pekelen. Wij hebben in dit fazant recept echter gekozen om ontbijtspek te leggen op de fazant. Tijdens de bereiding in de oven gaat het vet smelten en zo blijft het vlees sappig. Gaar het vlees niet zoals bij kip tot 73 graden maar houd een temperatuur aan van tussen de 55 en 60 graden. Dit is voldoende voor dit heerlijke stuk wild.

    Maak er een feest van en serveer dit heerlijke stuk wild vlees bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner. Wil je wild vlees kopen om dit heerlijke recept te maken? Kijk dan eens tussen ons assortiment wild!

    Voorbereiding fazant recept

    1. Haal de fazant een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
    2. Verwijder de verpakking ongeveer een uur voor de bereiding.
    3. Haal de roomboter uit de koeling en laat zacht worden omdat we de fazant ermee gaan instrijken.
    4. Controleer of alle veren zijn verwijderd van de fazant. Die van ons is reeds helemaal schoon gemaakt dus dat is niet nodig.
    5. Wrijf de buitenzijde in met de roomboter en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Vergeet hierbij niet de binnenzijde.
    6. Leg de plakjes ontbijtspek op de bovenzijde van de fazant.

    Bereiding fazant oven

    1. Verwarm de oven voor op 210 graden en leg de fazant in een ingevette ovenschaal.
    2. Plaats de schaal in de oven wanneer de ingestelde temperatuur van de oven bereikt is.
    3. Afhankelijk van de temperatuur van de fazant duurt de bereiding tussen de 30 en 40 minuten.
    4. Controleer of de kerntemperatuur van de fazant tussen de 55 en 60 graden ligt. Haal uit de oven en controleer of de sappen in de buikholte helder zijn. Wanneer de sappen helder zijn is de fazant klaar om te eten.
    5. Serveer direct met bijgerechten naar wens en die passen bij het vlees.

    Ben je opzoek naar andere wildgerechten? Neem dan eens een kijkje tussen onze wild recepten waar je een compleet overzicht vindt van recepten.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (49)
    Volg onze socials!

    Wij denken dat je deze ook wel lust!

    Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

    10% korting!