• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties
Keuken Barbecue
gevulde tomaten

Gevulde kerstomaten van de BBQ!

Gevulde tomaten, maar dan lekker van de barbecue mooi gepresenteerd op bijvoorbeeld een amuselepel. Tomaat met kaas en basilicum is altijd een succes omdat de smaken voor elkaar bestemd zijn. Dit borrelhapje kun je uren voordat de gasten komen voorbereiden waardoor je het alleen nog op het barbecue rooster hoeft te leggen.

Ingrediënten

  • 12 kerstomaten
  • pijnboompitten
  • verse basilicum
  • geraspte kaas
  • 1 sjalotje
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

Voorbereiding

  1. Schenk een beetje olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten tot ze mooi verkleurd zijn.
  2. Snij de knoflook, sjalotje, basilicum en de pijnboompitten fijn en meng dit met de geraspte kaas.
  3. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Snij de bovenste helft van de tomaat eraf en hol ze uit met een theelepel.
  5. Vul de tomaat met het mengsel.

Bereiding Gevulde Tomaten

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 200 graden.
  2. Leg vervolgens de gevulde BBQ tomaten boven het indirecte gedeelte van de barbecue.
  3. Sluit de deksel van de barbecue en wacht tot de kaas is gesmolten.
  4. Serveer ze bijvoorbeeld op een amuselepel op een mooie schaal.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!