• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gegrilde entrecote met tagliatella

Een eenvoudig smaakvol gerecht!

De entrecote op de BBQ lekker indirect en in de tussentijd kun je de rest maken op de barbecue of in een pan. Natuurlijk kun je dit recept ook maken in de grillpan als je geen barbecue bij de hand hebt.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram entrecote of 2 dikke lappen
  • 80 gram rucola
  • 250 gram cherrytomaatjes aan tak
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • handje vol pijnboompitten
  • 320 gram tagliatelle
  • zout en versgemalen peper
  • 1 ciabatta brood

Ingrediënten pastasaus

  • 50 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 citroen

Voorbereiding

  1. Snipper de rozemarijn en de knoflook.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas in plakjes.
  3. Pers de citroen.
  4. Bestrooi de entrecote ongeveer 15 minuten voordat deze op de barbecue gaat met zout.

Bereiding Entrecote recept met tagliatelle

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om direct en indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur van rond de 120 graden.
  2. Leg de entrecote boven het indirecte gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 46 graden. Voeg eventueel rookhout toe voor en mooie rooksmaak.

In de tussentijd 

  1. Zet een pan op met water voor de tagliatelle en kook de tagliatelle tot deze aldente is. Wanneer de tagliatelle aan het kokend water wordt toegevoegd is het belangrijk om deze even uit elkaar te halen met een vork en voeg een scheutje olijfolie toe aan het water zodat de tagliatelle niet gaat plakken.
  2. Rooster de pijnboompitten in wat olijfolie tot ze mooi verkleurd zijn en leg ze op een stukje keukenrol.
  3. Voeg hierna de 75 ml olijfolie toe met de rozemarijn en wacht tot de olie heet is.
  4. Voeg de knoflook toe en haal de pan nu van het vuur en blus af met de balsamico azijn en het citroensap. Schud de saus in een kommetje voor later.
  5. Bij een kerntemperatuur van 40 graden kunnen ook de tomaten op de barbecue en voorzie ze eerst van een beetje olijfolie met zout en versgemalen peper.
  6. Haal de tomaten van de barbecue als ze gebarsten zijn.
  7. Is de kerntemperatuur 46 graden? Haal de entrecote van de barbecue en maak de barbecue klaar om direct te grillen op een hoge temperatuur. Met de Pulse 2000 van Weber duurde dit ongeveer 5 minuten voordat de barbecue mooi heet was.
  8. Grill de entrecote nu heel even aan beide zijden zodat men mooie grillmarks krijgt op het vlees, ongeveer 1 minuut per zijde.
  9. Haal het vlees van de barbecue en laat het heel even rusten.
  10. Maak in de tussentijd het bord op door te starten met een laagje rucola en een torentje van tagliatelle. Snij het vlees in dunne plakjes en bestrooi deze met de parmezaanse kaas en pijnboompitten en leg de gegrilde tomaten erbij. Sprenkel de saus over het vlees en de tagliatelle. Serveer er een paar sneden ciabatta brood bij en nu is het tijd om te genieten van dit heerlijke recept met entrecote.

Serveer tip: Schenk bij dit recept met entrecote en tagliatelle een lekkere rosé wijn of een koel biertje.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!