• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 120 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
gevulde flespompoen

Een heerlijk bijgerecht voor de herfst!

Een gevulde flespompoen is een perfect bijgerecht van de barbecue voor bij een heerlijk stuk vlees. Je kunt het natuurlijk ook bereiden als vegetarisch gerecht of je het nu maakt op de BBQ of in de oven.

2 personen

    Ingrediënten voor 2 personen

    • 1 fles pompoen
    • 100 gram bruine of witte rijst
    • 50 gram walnoten
    • 1 ui
    • 240 gram linzen (uitgelekt)
    • 2 teentjes knoflook
    • 100 gram feta
    • 30 gram babyspinazieblaadjes
    • zout en versgemalen peper
    • olijfolie

    Het is een heerlijk gerecht voor de herfst of de winter. Echter zijn pompoenen tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar. Je kunt de gevulde flespompoen serveren als bijgerecht en dan is het genoeg voor 4 personen. Serveer je het echter als vegetarisch hoofdgerecht dan is 1 gevulde pompoen voldoende voor 2 personen. Iedereen krijgt dan een halve pompoen die gevuld is met rijst en feta.

    Het mengsel voor het vullen van de pompoen is misschien te veel maar is ook perfect om er los bij te serveren. Je kunt er zelfs voor kiezen om het mengsel af te dekken en voor de volgende dag te gebruiken voor een ander gerecht. Het belangrijkste is bij het garen van de pompoen dat het vruchtvlees gaar is. Dit kun je controleren om te voelen of het vruchtvlees zacht is.

    Bereiding gevulde flespompoen

    1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats beide plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel de temperatuur naar 190 graden.
    2. Snijd de pompoen door de helft in de lengte en wrijf de buitenzijde in met olijfolie.
    3. Leg de pompoenen op het rooster en sluit de deksel voor een uur.
    4. Kook de rijst volgens de verpakking gaar en schenk het water direct af.
    5. Pel de knoflook en ui en snipper fijn.
    6. Bak in een beetje olijfolie de ui voor ongeveer 10 minuten. Eerst op hoog vuur tot glazig en daarna rustig. Voeg na 5 minuten ongeveer de knoflook toe.
    7. Meng in een grote kom de rijst met de ui, linzen, fijn gesneden walnoten, babyspinazie en de helft van de feta verkruimeld.
    8. Verwijder na een uur de pompoen van het rooster en hol de pompoen uit door de zaden te verwijderen. Vul de pompoen met het mengsel.
    9. Verkruimel de rest van de feta over het rijst mengsel en plaats terug op het rooster voor 45 minuten en sluit de deksel.
    10. Haal na 45 minuten de gevulde pompoen van het rooster en serveer direct.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (0)
    Volg onze socials!
    10% korting!