• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
limburgs zuurvlees

Een heerlijk stoofgerecht!

Limburgs zuurvlees maken kost wat tijd, maar dit is vooral de duur dat het gerecht moet stoven. Je kunt dit recept natuurlijk ook bereiden op het fornuis maar wij maakten dit gerecht op de BBQ. Het voegt verder niks toe dan dat je lekker buiten aan het koken bent. Wij maakten het gerecht met onze runderriblappen.

6 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 1 kg runderriblappen
  • 2 grote uien
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 5 plakken ontbijtkoek
  • 5 kruidnagel
  • 5 jeneverbessen
  • 100 ml appelcider azijn
  • 200 ml water
  • 30 gram boter
  • 2 blaadjes laurier
  • zilveruitjes naar smaak

Genieten van een heerlijk stoofgerecht hoeft natuurlijk niet alleen in de herfst of winter. Een patatje stoofvlees eten de meesten ook graag in de lente of de zomer. Met dit makkelijke recept maak je Limburgs zuurvlees eenvoudig thuis. Om de saus te binden gebruiken wij dit keer peperkoek. Naast de bindende werking geeft het ook een lekkere smaak. Om het gehele gerecht op de BBQ te bereiden hebben wij nog aardappelpartjes mee gegrild. Dit is afhankelijk van de afmeting van je BBQ.

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking op de dag van bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter.
  4. Pel de uien en snijd 1 keer door de helft en vervolgens in ringen.
  5. Verkruimel de plakjes ontbijtkoek. Deze hebben we nodig om de saus dikker te maken. Het beste is om dit te doen net voordat de ontbijtkoek in het stoofgerecht gaat.

Bereiding Limburgs zuurvlees op de BBQ

  1. Maak de BBQ aan en regel deze naar 180 graden.
  2. Plaats de dutch oven op de BBQ tijdens het opwarmen van de BBQ zodat de dutch oven ook warm wordt.
  3. Wanneer de dutch oven goed heet is smelt je een klont bakboter en bakt hierin het vlees rondom goudbruin. Breng vooraf het vlees op smaak met zout en versgemalen peper.
  4. Voeg de uien toe wanneer het vlees mooi verkleurd is en bak deze een aantal minuten mee.
  5. Vervolgens voeg je alle overige ingrediënten toe met uitzondering van de zilveruitjes. Plaats de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Probeer in de tussentijd de temperatuur van de BBQ lager te krijgen omdat we de saus willen laten sudderen en niet koken.
  6. Nu is het wachten voor ongeveer 3 á 4 uur totdat het vlees uit elkaar valt. Controleer na ongeveer 2 uur of er nog voldoende vocht in de pan zit. Schenk er anders een beetje water bij.
  7. Wanneer het vlees uit elkaar valt kun je al het vlees verder uit elkaar trekken tot je draadjesvlees krijgt. Doe dit met een vork en voeg daarna de zilveruitjes toe. Verwijder de deksel en laat de saus verder sudderen tot deze de gewenste dikte heeft.
  8. Serveer het Limburgs zuurvlees met aardappelpartjes of lekkere zelfgemaakte friet.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!