• Gratis thuisbezorgd vanaf €70,-

  • Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Hoogwaardige kwaliteit. Dat proef je!

Broodje hamburger met Mexicaanse twist

Chefkok Inamood, maandag 25 april 2022

Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk broodje hamburger? De ambachtelijke beef burgers van Inamood bestaan voor 80% uit rundernekken en 20% afsnijdsels van onze eigen steaks. Door het gebruik van deze kwalitatief hoogwaardige delen, gemalen met een grove plaat, is dit een mooie, ambachtelijke runderburger met een echte vleessmaak. Wat ons betreft hoef je de burger alleen te voorzien van een beetje zout om een geweldig broodje hamburger van te maken.

Er zijn zoveel toppings om een geweldige burger te maken en dit is één van onze favorieten. Je kunt ook uien smoren en ontbijtspek bakken en de burger voorzien van een plak cheddar kaas. Voeg een lekkere saus toe en je hebt ook een hele lekkere burger.

Ingrediënten

  • 4 beef burgers
  • 4 broodjes
  • veldsla
  • natcho’s
  • 12 plakjes ontbijtspek

Ingrediënten guacamole

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1/2 tomaat
  • 1/2 rode ui
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel komijn

hamburger vers

Bereiding guacamole

  1. Snijd ten eerste de avocado’s door helft en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak in een kom pijn met een vork.
  2. Pel vervolgens de rode ui en de knoflook en snipper deze fijn samen met de rode peper.
  3. Snijd daarna de tomaat door de helft en verwijder de pitjes en het sap binnenin. Snijd de tomaat in repen en snijd fijn.
  4. Voeg de tomaat, knoflook, rode ui en de rode peper toe aan de avocado’s en mix door elkaar met het zout en de komijn.
  5. Pers een halve limoen uit boven de quacamole zodat deze niet verkeurd en meng alles goed door elkaar.
  6. Proef de guacamole en breng eventueel verder op smaak.

hamburger bbq

Bereiding broodje hamburger

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg daarna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën.
  2. Sluit vervolgens de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 200 graden en sluit de schuiven zover dat de temperatuur mooi stabiel blijft.
  3. Leg daarna de ontbijtspek boven het indirecte gedeelte en de grill de burgers boven het directe gedeelte. Draai de burgers regelmatig om tijdens de bereiding tot ze mooi verkleurd zijn en een kerntemperatuur hebben van rond de 56 graden.
  4. Grill de ontbijtspek tot deze mooi krokant is en haal eraf.
  5. Snijd de broodjes open en voorzie van een beetje olijfolie. Leg de op de barbecue en grill even tot de binnenzijde mooi verkleurd is.
  6. Nu is het tijd om de burger te bouwen. Neem de onderzijde van het broodje en voorzie van een beetje veldsla, burger, ontbijtspek klein gemaakt, quacamole, natcho’s en als laatste de bovenzijde van het broodje.
  7. Serveer direct en eetsmakelijk!

Altijd nieuwe recepten en aanbiedingen in je mailbox?