• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 60 minuten
Bereiding 90 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Reverse sear ribeye

Gerookte ribeye

Gerookte ribeye is een populaire bereiding van een van de meest smaakvolle delen van het rund. Bij het roken van ribeye wordt het vlees langzaam gegaard op een lage temperatuur, meestal tussen de 100 en 130°C, in een smoker of barbecue met gesloten deksel. Door houtsoorten zoals eiken, hickory of appelhout toe te voegen, krijgt het vlees een karakteristieke, rokerige smaak.

4 personen

Ingrediënten 4 personen

  • 1 stuk van zo'n 1 kilo ribeye
  • 100 gram rub
  • 2 eetlepels olijfolie

Korte uitleg ‘reverse sear’.

Heerlijke gerookte ribeye. We gaan de ribeye aan het stuk roken via de “reverse sear methode”. Dit houdt in dat het stuk vlees eerst gemarineerd wordt, daarna tot een bepaalde kerntemperatuur ‘indirect’ wordt gegaard terwijl het vlees NIET in aanraking komt met het vuur en de hitte.

Als het ware gebruik je je bbq als een soort heteluchtoven zodat het vlees in zijn geheel gelijkmatig gegaard wordt. Hierna wordt het vlees verplaatst over directe hitte om het vlees nog te voorzien van lekkere schroei en grillmarks.

Voorbereiding

  1. Laat de ribeye ontdooien en dep droog.
  2. Verwijder overtollig vet of losse delen.
  3. Smeer licht in met olie en breng rijkelijk rub aan.
  4. Laat de rub minimaal 1 uur intrekken.

Aan de slag

  1. Stel je BBQ in op 120°C indirecte hitte. (Kamado: gebruik de platesetter/ Kogel BBQ: kolen aan één kant)
  2. Voeg rookhout toe.
  3. Leg de ribeye op het rooster, weg van de directe hitte.
  4. Meet de kerntemperatuur: bij 55°C is het vlees klaar voor de sear.
  5. Haal het vlees van de BBQ en laat rusten onder folie.
  6. Stel BBQ opnieuw in voor directe hitte (250°C).
  7. Schroei het vlees rondom op directe hitte.
  8. Kerntemperatuur. (Medium rare: 55–60°C/ Medium: 60–65°C)
  9. Snijd haaks op de draad in plakken of steaks.

In onze webshop kun je meerdere soorten ribeye kopen en vind je tips voor ribeye op de BBQ.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!