• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Vietnamees gemarineerde buikspek

Een geweldige marinade voor buikspek!

Het marineren van buikspek op een Vietnamese manier is echt super, en dan bereiden op de BBQ. De geuren van de marinade brengen mij alweer terug naar Vietnam. Buikspek is lekker goedkoop en je kunt daarom op diverse plaatsen aan de straat een heerlijke buikspekspies kopen. Voor mij was dit de reden om nu eens een recept online te zetten met mijn versie van deze overheerlijke spies.

4 personen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 500 gram buikspek zonder zwoerd
    • 2 sjalotjes
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 2 stengels citroengras
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zout en versgemalen peper
    • honing
    • wit sesamzaad

    Voor mijn werk ben ik regelmatig in Vietnam geweest en daarom dit recept van heerlijke gemarineerde buikspekspiezen. Ik kwam op het idee door de gerechten die ik daar heb geproefd aan de straat. In Vietnam kun je op iedere hoek van de straat wel iets van eten kopen. Het is een prachtig land om eens op vakantie te gaan.

    Voorbereiding: Marineren buikspek voor op de BBQ

    1. Snijd de knoflook, sjalot en het citroengras fijn.
    2. Neem een kom en voeg hierin de knoflook, sjalot en het citroengras samen met de sesamolie, basterdsuiker, vissaus, oestersaus en olijfolie en meng alles goed door elkaar. Hierna kun je de buikspek marineren en damn wat ruikt het al lekker!
    3. Neem de buikspek zonder zwoerd en snijd deze in blokken van 2,5 centimeter of maak er repen van die je vervolgens in stukken snijd. In dit recept heb ik er blokken van gesneden maar je kunt ook normale speklappen gebruiken en deze snijden in een breedte van ongeveer 2,5 centimeter.
    4. Voeg de buikspek bij de marinade en roer alles goed door elkaar en dek de kom af of schud alles in een ziplock zak en leg deze in de koeling voor minimaal 2 uur maar het liefste natuurlijk een hele dag.

    Bereiding gemarineerde buikspek BBQ

    1. Haal de buikspek uit de koeling en rijg de buikspek aan een spies. De hoeveelheid in dit heerlijke recept van vietnamees gemarineerde buikspek is voldoende voor vijf spiesen. Wanneer je houten spiesen gebruikt, leg ze dan eerst een uur in het water want anders verbranden ze.
    2. Maak de barbecue aan en zorg voor twee zones om direct en indirect te grillen met een keteltemperatuur van rond de 180 graden.
    3. Leg de spiesen van buikspek op de barbecue boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel voor ongeveer 20 minuten.
    4. Verplaats nu de spiesen naar het directe gedeelte en bestrijk de gemarineerde buikspek met honing aan alle zijden. Let nu goed op want door het vet kun je vlammen krijgen. Draai de buikspek regelmatig tot je de gewenste kleur hebt.
    5. Leg de buikspek spiesen op een mooie plank en besprenkel ze eventueel met wit sesamzaad. Serveer de spiesen met een lekkere saus maar wat mij betreft is dat niet echt nodig.

    Er zijn natuurlijk super veel recepten met buikspek en die zijn ook te vinden op mijn website. Wat dacht je van een heerlijke  Crispy Pork Belly Sandwich of Pork Belly Burnt Ends.

    Eet smakelijk!

    Wat vond je ervan?
    Recept delen
    Altijd handig!
    Dit vonden anderen van dit recept
    (2)
    Volg onze socials!
    10% korting!