• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
flatbread maken

Hoe maak je luchtig flatbread!

Met flatbread kun je alle kanten op en het is ook nog eens makkelijk om te maken. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het hoeft geen uren te rijzen zoals ander brood. Wij maakten er een heerlijk recept mee in combinatie met hummus en ossenhaas spiesen in een heerlijke marinade.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten flatbread en overige

  • 350 gram volle yoghurt
  • 350 gram bloem
  • 1eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 rode ui
  • gemengde sla
  • hummus

Ingrediënten marinade

  • 1 kg ossenhaas
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepels worcestershire saus
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

Het recept!

In het recept wordt hummus gebruikt wat je tegenwoordig overal kan kopen. Echter het zelf maken is natuurlijk veel leuker en veel goedkoper. Het kost namelijk nog geen 5 minuten om zelf hummus te maken. Bekijk daarom ons recept hoe je zelf hummus kunt maken.

Naast hummus hebben wij heerlijke ossenhaas gemarineerd om te combineren met het flatbread. Je kunt ervoor kiezen om zelf de ossenhaas te snijden in blokjes maar je kunt ook zeker onze ossenhaaspuntjes gebruiken. Je kunt het vlees marineren met een marinade die jezelf lekker vindt. Wij hebben een heerlijke marinade gemaakt die wat ons betreft perfect past bij de overige smaken in het gerecht.

 

Flatbread maken

  1. Meng in een kom de bloem samen met de yoghurt, bakpoeder en een beetje zout.
  2. Bestuif een werkblad en kneed het mengsel tot een bal.
  3. Dek het deeg af en laat ongeveer 30 minuten rijzen.
  4. Snijd het deeg vervolgens in gelijke stukken en rol het uit in de gewenste vorm. Let op wanneer je het flatbread op elkaar wilt leggen. Zorg dat er dan voldoende bloem tussen zit gezien het deeg anders aan elkaar gaat plakken.
  5. Verhit een pan op het fornuis met zonnebloemolie en bak het flatbread aan beide zijden goudbruin.
  6. Verwarm eventueel een oven voor op 150 graden en leg het brood hierin om het warm te houden voor het gerecht.

Bereiding ossenhaas spiesen

  1. Haal de ossenhaas twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder een dag voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd vervolgens het vlees in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter.
  3. Neem een kom en meng hierin alle ingrediënten voor de marinade zoals beschreven in de ingrediënten lijst. Voeg de ossenhaasblokjes eraan toe en meng alles goed door elkaar. Dek de kom af en plaats terug in de koeling tot gebruik. Marineer tussen de 2 en 24 uur.
  4. Rijg het vlees ongeveer 30 minuten voor de bereiding aan de stokjes. Dit kun je doen wanneer de barbecue net is aangemaakt gezien je even moet wachten.
  5. Maak de barbecue aan voor directe hitte en wacht tot de temperatuur boven het rooster boven de 250 graden is.
  6. Leg vervolgens de spiesen op het rooster en grill tot een kerntemperatuur van rond de 48 graden. Draai de spiesen regelmatig voor een gelijkmatige garing van het vlees.
  7. Pel de rode ui en snijd in ringen.
  8. Haal de spiesen van het rooster en serveer de ossenhaas spies op een flatbread met de zelfgemaakte hummus, gemengde sla en rode ui.

Tip!

Wil je ook dit heerlijke recept maken met onze ossenhaas? Vergeet dan niet om onze ossenhaas toe te voegen aan je winkelmand!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!