• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 360 minuten
Aantal porties 8 personen
Keuken Barbecue
bbq pulled pork

Een echte BBQ klassieker!

Pulled pork wordt regelmatig gemaakt door veel BBQ liefhebbers. Ik dacht laten we eens gaan voor een andere variant met Aziatische smaken. Daarom maakte ik een Aziatisch broodje BBQ pulled pork wat echt super lekker is met een beetje pit.

8 personen

Ingrediënten voor 8 personen

 • 2,5 kg Procureur
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels five spice kruiden
 • 1,5 eetlepel bastaardsuiker
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel ui poeder
 • 4 cm gember
 • 2 eetlepels sesamolie
 • komkommer
 • Atjar Tampoer
 • 1 Wortel gerast in reepjes
 • 4 broodjes

Om tot deze versie te komen ben ik eens gaan zoeken op internet gezien ik wel ingrediënten in mijn hoofd had maar niet echt de juiste verhoudingen. Ik kan een recept tegen op de site van foodblogster smulpaapje en gebruikte haar verhoudingen voor de pasta. Wil je weten hoe ze het maakt in de oven? Klik dan op deze link voor haar Aziatische pulled pork met bao buns. In mijn versie gebruikte ik geen bao buns omdat ze zelfs niet verkrijgbaar zijn in mijn toko. Misschien zijn ze wel verkrijgbaar in grotere toko’s. Succes met het maken van deze heerlijke versie.

Voorbereiding

 1. Verwijder de schil van de knoflook en de gember.
 2. Neem een kom en pers de knoflook hierin en rasp de gember.
 3. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar tot je een mooi papje hebt.
 4. Maak het vlees droog met een stuk keukenpapier en snijd de harde stukken vet weg.
 5. Wrijf het vlees in met de pasta en laat deze minimaal 12 uur in de koelkast liggen in bijvoorbeeld een ziplock zak.

Bereiding BBQ Pulled Pork

 1. Maak de barbecue aan en zorg voor twee temperatuur zones om indirect te kunnen grillen met een keteltemperatuur tussen de 100 en 120 graden. Gezien we een hele lange grill sessie hebben leg ik naast het directe gedeelte een aantal vuurvaste stenen zodat de barbecue langer op temperatuur blijft (dit doe ik bij de Weber Master Touch maar is bij de Summit niet noodzakelijk.
 2. Leg het vlees op het indirecte gedeelte van de barbecue en voorzie het vlees van een kerntemperatuurmeter die ingesteld is op 70 graden. Zelf neem ik altijd een aardappel en steek er de probe doorheen om de keteltemperatuur te meten gezien de analoge in de deksel altijd de hoogste waarde aangeeft. Stel deze in tussen de 100 en 120 graden zodat hij een alarm geeft wanneer de temperatuur te hoog of te laag is.
 3. Voeg het rookhout toe, door deze op de hete kolen te leggen. Ik gebruikte dit keer chunks van een oud whisky vat. Je kunt het de komende drie uur een aantal keer herhalen. Na de drie uur is het vlees verzadigd en heeft het geen nut om rookhout toe te voegen.
 4. Bij een kerntemperatuur van 70 graden moet het vlees worden ingepakt. Neem een aluminium schaal of een skillet en voeg hierin het blikje coconut juice met een half flesje woksaus five spice. Roer dit door elkaar en leg het vlees erin en dek het geheel af met aluminiumfolie.
 5. Stel de kerntemperatuurmeter in op 92 graden en voeg eventueel nog wat houtskool of briketten toe gezien de barbecue toch open is.
 6. Neem een braadslee of ovenschaal en leg het vlees voorzichtig hierin en dek het af met een theedoek. Laat het vlees nu 30 minuten rusten voordat je het gaat pullen.
 7. Pak het vlees uit en verwijder het vocht.
 8. Leg het vlees terug in de schaal en pull het vlees met twee vorken.
 9. Nu is het vlees klaar en kun je het verwerken in bijvoorbeeld een wok gerecht of maak er een lekker Aziatisch Broodje BBQ Pulled Pork mee.

Bereiding broodje

 1. Neem een skillet en verwarm hier eventueel het vlees in en voeg hieraan toe de woksaus of een andere saus naar smaak.
 2. Snijd de broodjes door de helft. Ik gebruikte mais pistolets als broodje voor dit gerecht maar je kunt natuurlijk ook een Bao broodje nemen.
 3. Begin met een laagje Atjar Tampoer, vervolgens de pulled pork van de BBQ, geraspte wortel en dun gesneden komkommer en genieten maar.

TIP: Volg alle stappen tot het toevoegen van de saus na het pullen om de pulled pork een dag later te eten. Wanneer de pulled pork is afgekoeld zet je hem in de koeling. Warm de pulled pork de dag erna op samen met de saus. Om de pulled pork langer te bewaren kun je deze invriezen in bijvoorbeeld een ziplock zakje. Doe dit wel zonder dat deze gemengd is met de barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!