• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen Zowel dag als avondlevering mogelijk

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Rundvlees
flat iron bereid

Mals, zacht en krokant in een gerecht!

Op de kamado komt dit gerecht helemaal tot zijn recht. De Australische wagyu flat iron steaks zitten vol van smaak. Door het op hoge temperatuur op de directe zijde op het gietijzeren rooster te grillen, krijg je jouw gewenste resultaat. Het lekkere aan het op deze manier bereiden van het vlees is dat de balans tussen malsheid, een rijke volle bite en de echte barbecue smaak het een pareltje is voor de echte liefhebber.

 

2 personen
10% korting!

Ingrediënten 2 personen

  • 2 stuks flat iron steaks
  • naar smaak inamood beefrub
  • 4 stuks vast kokende aardappels
  • 100 gram geraspte kaas
  • 150 gram boter
  • 2 teentjes knoflook

Flat iron steak bereiden

  • Om ervoor te zorgen dat je vlees lekker doordringt is met de rub is het raadzaam om de steaks minimaal 2 uur van te voren uit de koelkast te halen, op kamertemperatuur te laten komen en vervolgens in te rubben met jouw favoriete rub.
  • De aardappels spoel je daar waar nodig af onder de koude kraan. Snijd de aardappelen in. Als tip kan je een satéprikker door de aardappel doen of de aardappel tussen twee pollepels leggen, zodat niet de hele aardappel doorgesneden wordt.
  • Laat in een pannetje de boter smelten en voeg hier 2 teentjes geperste knoflook aan toe.
  • Smeer je aardappels in het de boter in combinatie met de knoflook. Zorg er voor dat je ook goed tussen de plakjes insmeer. Bestrooi de aardappels vervolgens nog met de rub.
  • Bereid je kamado voor met een indirecte en directe opstelling. Breng de dome temperatuur naar 200 graden.
  • Leg je aardappels in een skillet en plaats de skillet op het indirecte deel van de kamado. Zorg dat je elk kwartier de aardappels insmeer met je boter/knoflook combinatie. Laat de aardappels een uur op de kamado.
  • Ongeveer 20 minuten voordat de aardappelen klaar zijn leg je de flat iron steaks op het directe deel op een gietijzeren rooster. Dit zorgt ervoor dat je mooie grill strepen op de steaks krijgt. Grill iedere kant voor ongeveer 3 minuten, afhankelijk van de dikte. Een flat iron steak heeft een kerntemperatuur van 52 graden voor medium/rare. Haal de steaks eraf en laat nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • In de tussentijd dat je flat iron steaks rusten, rond je de aardappelen af. Haal ze uit de skillet en top het af met geraspte Parmezaanse kaas. Als je het liever gesmolten wilt hebben, zorg je ervoor dat je deze handeling doet op het moment dat de aardappels nog in de skillet onder de kamado liggen.
  • Maak je bord op en maak het af door twee takjes tijm op de aardappels te leggen.
  • Bereid je kamado voor met een indirecte en directe opstelling. Breng de dome temperatuur naar 200 graden.
  • Leg je aardappels in een skillet en plaats de skillet op het indirecte deel van de kamado. Zorg dat je elk kwartier de aardappels insmeer met je boter/knoflook combinatie. Laat de aardappels een uur op de kamado.
  • Ongeveer 20 minuten voordat de aardappelen klaar zijn leg je de flat iron steaks op het directe deel op een gietijzeren rooster. Dit zorgt ervoor dat je mooie grill strepen op de steaks krijgt. Grill iedere kant voor ongeveer 3 minuten, afhankelijk van de dikte. Hou een kerntemperatuur aan van 52 graden voor medium/rare. Haal de steaks eraf en laat nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • In de tussentijd dat je flat iron steaks rusten, rond je de aardappelen af. Haal ze uit de skillet en top het af met geraspte Parmezaanse kaas. Als je het liever gesmolten wilt hebben, zorg je ervoor dat je deze handeling doet op het moment dat de aardappels nog in de skillet onder de kamado liggen.
  • Maak je bord op en maak het af door twee takjes tijm op de aardappels te leggen.

Flat iron steaks zijn echt super en wij hebben op onze website verschillende recepten staan welke we echt aanraden:

Flat iron steak kopen doe je snel en eenvoudig via onze webshop.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!